Sunteți aici: » Știri

Știri

Luni, 7 martie 2011

Împărţită în trei etape, reabilitarea clădirii Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” va dura aproximativ 3 ani. Clădirea monument istoric, în forma sa actuală, nu îndeplineşte cerinţele unei biblioteci moderne.

Joi, 24 februarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna a decis: doreşte să răscumpere hotelul şi împrejurimile acestuia din Malnaş Băi, precum şi bazinele cu ape minerale din Bálványos.

Miercuri, 23 februarie 2011

Marţi, 22 februarie, la Imeni, a fost semnat contractul de execuţie al reabilitării DJ 121, acesta fiind unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene. Tamás Sándor, edilul administraţiei judeţene, a precizat: lucrările vor fi executate, în mare parte, de firme locale.

Joi, 10 februarie 2011Bugetul propriu din acest an al Consiliului Judeţean Covasna se ridică la mai mult de 52 milioane de euro, sumă din care mai mult de jumătate va fi destinată dezvoltării judeţului.

151 de proiecte din judeţul Covasna
Vineri, 14 ianuarie 2011


Comparativ cu statisticile din ultimii ani, în judeţul Covasna, au fost pregătite un număr semnificativ de proiecte: „Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii” va înlocui programele guvernamentale aprobate prin HG nr. 577, respectiv OG nr. 7. Proiectele pot fi prezentate până joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dosarele cuprinzând proiectele întocmite de autorităţile locale din judeţul Covasna şi puse în concordanţă vor fi predate la Bucureşti luni, de către Consiliul Judeţean Covasna.

Comunele vor primi mai mulţi bani în acest an
Miercuri, 12 ianuarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna, la prima şedinţă din acest an, a aprobat repartizarea a 20% din sumele defalcate din TVA, convenind asupra sumelor cu toţi primarii din judeţ înainte de şedinţa extraordinară care a avut loc miercuri, 12 ianuarie.

Ziua Siculicidiumului comemorată în comun de secui
Sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc au comemorat împreună pentru prima dată ziua Siculicidiumului: preşedinţii consiliilor judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au participat împreună la celebrarea solemnă din 7 ianuarie 2011.

Judeţul Covasna a primit 7,55 milioane lei
Joi, 30 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară noi suplimentări de bugete, judeţul primind în total 7.550.000 de lei, din care 200.000 de lei pot fi alocate pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.

Guvernul a alocat noi sume pentru judeţul Covasna
Marți, 28 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a aprobat suma de 3.500.000 de lei din sumele defalcate din TVA. La nivel de ţară judeţelor au fost alocate 107.492.000 lei pentru pentru proiecte privind finanţarea programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Pachete de Crăciun la Belin
Joi, 23 decembrie 2010

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Covasna și voluntarii Consiliului de elevi din județul Covasna au pornit, în data de 22 decembrie, spre Belin pentru a distribui pachete de Crăciun familiilor nevoiașe. Această acțiune a avut loc sub egida Anului European pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale.

15 martie, zi liberă
Miercuri, 22 decembrie 2010

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în ultima şedinţă a anului 2010 a premiat-o pe Bakk-Dávid Tímea, redactor al portalului de limba maghiară Transindex.ro.

Elena Udrea în judeţul Covasna
Sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a sosit sâmbătă în judeţul Covasna. Scopul vizitei a fost inaugurarea bazei de tratament reconstruite de la Hătuica, semnarea mai multor contracte de finanţare din cadrul proiectelor de dezvoltare urbană ale Municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi inaugurarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

Crăciun European
Vineri, 17 decembrie 2010

Voluntari din partea Consiliului Judeţean Covasna şi al Consiliului Elevilor din Judeţul Covasna în data de 17 decembrie, începând cu ora 17.00, în cortul ridicat vizavi de teatrul Tamási Áron, au oferit ceai cald şi pogăci dulci pentru vizitatorii târgului de crăciun din municipiul Sf. Gheorghe.

Vor fi mai mulţi bani pentru spital
Joi, 16 decembrie 2010

Anul viitor, valoarea investiţiilor destinate modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” poate să atingă nivelul de 20 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Pianist cu dizabilităţi de vedere în judeţul Covasna
Vineri, 10 decembrie 2010

La Casa Iris a Fundaţiei Creştine Diakonia din Sf. Gheorghe s-a deschis expoziţia din creaţiile tinerilor cu dizabilităţi. Evenimentul a fost sprijinit şi de către Consiliul Judeţean Covasna.

Va fi greu fără Baraolt
Joi, 9 decembrie 2010

Joi, 9 decembrie, primarii din zona Baraoltului, reprezentanţii consiliului judeţean şi cei ai instituţiilor sanitare s-au întâlnit pentru a dezbate soarta spitalului din Baraolt. La dezbatere, primarii din zonă au afirmat că pentru întreţinerea instituţiei sunt gata să contribuie cu o parte din bugetul lor propriu.

Nu vor fi disponibilizări la Hăghig
Joi, 9 decembrie 2010

Căminul de Bătrâni de la Hăghig a trecut din administrarea Consiliului Judeţean Covasna în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cereri de finanţare de peste 1 miliard de euro
Marți, 7 decembrie 2010

Marţi, 7 decembrie a avut loc şedinţa reprezentanţilor Consiliului de Dezvoltare Regională Centru. Ultima întrunire din acest an s-a ţinut la sediul Consiliului Judeţean Braşov.

Comunitatea maghiară din Hunedoara s-a întărit!
Duminică, 5 decembrie 2010

77 de evenimente, peste 5.000 de participanţi, 40 de instituţii şi organizaţii colaboratoare, acestea sunt cifrele bilanţului primului an de colaborare dintre comunitățile maghiare din județele Hunedoara și Covasna.

Noul manager pune accent pe consultarea medicilor
Vineri, 3 decembrie 2010

Tamás Sándor , preşedintele consiliului judeţean, l-a instalat în mod oficial pe András – Nagy Róbert în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”.

15 martie zi nelucrătoare
Luni, 15 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.

Liderii din Ţinutul Secuiesc vor solicita printre primii cetăţenia maghiară
Luni, 8 noiembrie 2010

Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare ce se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011.

Investițiile din fonduri REGIO
Miercuri, 3 noiembrie 2010

Miercuri, 3 noiembrie 2010, peste 20 de jurnalişti din Regiunea Centru au participat la vizita organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru urmărirea modului de implementare a proiectelor din judeţul Covasna, finanţate prin Programul Operaţional Regional.

Biblionet
Vineri, 29 octombrie 2010

Bibliotecile din judeţul Covasna oferă comunităţii servicii noi de acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet.

S-a predat sala sportivă de la Comandău
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Deşi în zilele de sâmbătă nu se ţin clase, în onoarea noului edificiu s-a ţinut oră de educaţie fizică în noua sală sportivă a comunei Comandău.

Inaugurarea pistei de motocros la Ojdula
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Pista de motocros de la Ojdula, inaugurată duminică printr-un concurs la nivel naţional, va deveni unul dintre locurile de desfăşurare a concursurilor organizate la acest nivel.

Finanţare pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna
Vineri, 22 octombrie 2010

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro).

Se planifică înfiinţarea unei organizaţii comune a agricultorilor din Ţinutul Secuiesc
Vineri, 22 octombrie 2010

Administraţiile judeţene din Secuime sprijină alianţa organizaţiilor agricultorilor.

Oferte turistice secuieşti de iarnă în Bucureşti
Joi, 21 octombrie 2010

Standul Ţinutul Secuiesc pentru a treia oară la Romexpo.

Act de solidaritate
Marți, 19 octombrie 2010

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe fac o donaţie în valoare de 3-3 milioane de forinţi în sprijinul persoanelor afectate de catastrofa din Ungaria provocată de deversarea noroiului roşu.

Noutăți