Sunteți aici: » Știri

Știri

Joi, 30 aprilie 2020

În şedinţa online, de joi, 30 aprilie, Consiliul Județean Covasna a avut pe ordinea de zi adoptarea unor hotărâri referitoare la problemele provocate de pandemia COVID-19, dar şi luarea unor decizii legate de investiții și probleme organizatorice.

Miercuri, 29 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna oferă sprijin financiar suplimentar pentru funcționarea în condiții de siguranță a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna. Suma direcționată este de 209 mii lei şi va fi folosită pentru efectuarea testelor Covid-19, pentru achiziționarea de echipamente de protecție și dezinfectanți și pentru acoperirea hranei zilnice a celor care lucrează în centre rezidențiale.

Miercuri, 29 aprilie 2020

Drumul-expres între Sfântu Gheorghe și Brașov este o prioritate pentru comunităţile covăsnene şi braşovene, reabilitatea drumului între Malnaș-Băi-Baraolt-Augustin-DN1 se realizează simultan în cele două județe, iar lucrările la Aeroportul din Ghimbav merg bine – acestea au fost cele trei teme de discuţie între reprezentanții Consiliilor Județene Brașov și Covasna, care au avut o ședință de lucru, via ZOOM.

Joi, 23 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna a donat echipamente de protecție și produse dezinfectante fiecărui medic de familie din județ. Aceste pachete au fost transportate miercuri, 22 aprilie, la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Întorsura Buzăului și orașul Covasna, de unde vor fi livrate, la rândul lor, cabinetelor medicale din zonele respective.

Marți, 14 aprilie 2020

Marți, la orele prânzului, în Sfântu Gheorghe au fost distribuite echipamentele de protecție, materiale sanitare și dezinfectanți, toate donate de Guvernul Ungariei, la solicitarea UDMR. Donația a fost destinată celor care luptă în prima linie împotriva pandemiei.

Vineri, 3 aprilie 2020

Peste o lună, vor fi demarate lucrările la cea mai amplă investiție din cadrul Progarmului de Modernizare din Zona Baraolt, care constă în reabilitarea completă a tronsonului DN-12 Malnaș Băi – Micfalău – Bățanii Mari – Biborțeni – Baraolt – Podul Olt la Augustin, pe o lungime de 33 km. Consiliul Județean face această investiţie, în valoare de 75 milioane de lei, din finanțare europeană și surse proprii.

Vineri, 3 aprilie 2020

Întrunit joi, Consiliul Județean Covasna a luat o decizie de principiu: în 2020, va fi suspendat Programul prin care ONG-urile și unitățile de cult, asociațiile de tineret și de sport primesc finanțare nerambursabilă. Consilierii județeni au mandatat conducerea CJ Covasna să pregătească proiectul de hotărâre privind această decizie.

Joi, 2 aprilie 2020

Consiliul Județean Covasna, întrunit joi în ședință extraordinară, a modificat și a rectificat bugetul Spitalului Județean, a inițiat un program special dedicat medicilor de familie din județ și a hotărât ca în perioada următoare să-şi desfăşoare şedinţele prin mijloace electronice.

Joi, 26 martie 2020

Instituții, societăți comerciale, ONG-uri și persoane fizice și-au unit forțele pentru a sprijini spitalele din județul Covasna, oferind asistență financiară sau materială, pentru ca aceste instituţii medicale să poată oferi îngrijiri aşa cum se cuvine, în lupta cu epidemia de coronavirus.

Joi, 26 martie 2020

Consiliul Județean Covasna, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acordă sprijin financiar ONG-urilor care furnizează servicii sociale, anul acesta fiind alocată suma de un milion de lei. Aşadar, în 2020, ONG-urile acreditate vor primi cu prioritate finanțare, pentru a acorda îngrijiri la domiciliu, în special persoanelor în vârstă, dar și pentru susținerea centrelor de zi destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Miercuri, 25 martie 2020

Din cauza restricțiilor în vigoare privind organizarea evenimentelor și a stării de urgență decretate, organizatorii au decis că se amână Gala Visit Covasna și va fi organizată la o dată ulterioară. În timp ce specialiștii din domeniul turismului se pregăteau pentru un an de succes, acum ei semnalează că acest sector a fost practic doborât de epidemia provocată coronavirus, ne-a atras atenția Róbert Grüman, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, declarând că s-a efectuat un sondaj preliminar privind impactul coronavirusului asupra turismului în județul Covasna.

Luni, 16 martie 2020

În spitalele din Sfântu Gheorghe, Baraolt și Târgu Secuiesc au fost instituite măsuri de urgență în vederea încetinirii răspândirii virusului Covid19 și pentru acordarea de îngrijiri eficiente pacienților. Având în vedere situația actuală de epidemie națională, începând de luni, 16 martie, fiecare pacient care ajunge spitalele din județul Covasna, care sunt în subordinea autorităților locale și județene, inclusiv cazurile de urgență, este obligat să facă un triaj epidemiologic.

Vineri, 13 martie 2020

În perioada următoare recomandăm interacțiunea de la distanță, prin telefon (0267-311 190) și prin e-mail (office@kvmt.ro), deoarece este restricționat accesul în sediul Consiliului Județean Covasna, unde în perioada următoare vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.

Joi, 12 martie 2020

A început votul online pentru Gala Visit Covasna unde aveți ocazia de a-i vota pe cei 220 de participanți care activează în domeniul turismului. Începând cu data de 11 martie, pe site-ul www.gala.visitcovasna.com vă puteți exprima votul pentru candidații concursului organizat a doua oară de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna și Camera de Comerț și Industrie Covasna, care se desfășoară pentru 24 de categorii.

Joi, 5 martie 2020

Miercuri, 26 februarie, cu ocazia întâlnirii de lucru cu privire la StartUp-uri organizată la Primăria din Sânsimion, au fost prezentate detaliile proiectului şi, totodată, Norbert Simon a prezentat afacerea sa inovativă, bazată pe educație.

Joi, 5 martie 2020

La invitația Consiliului Județean Covasna, în perioada 11-12 martie, în orașul Covasna se vor desfășura lucrările plenare de primăvară ale Adunării Regiunilor Europene (ARE). La eveniment vor participa 100 de reprezentanți ai regiunilor europene din 15 țări, care vor dezbate temele legate de dezvoltarea regională prin abordare teritorială.

Luni, 2 martie 2020

Serviciile turistice și lucrătorii din domeniul turismului covăsnean vor fi premiați în cadrul Galei Visit Covasna. Evenimentul, ajuns la ediția a II-a, este organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna împreună cu Camera de Comerț și Industrie Covasna. La manifestare vor fi acordate premii în 24 de categorii, iar nominalizările se pot face până în data de 10 martie a.c.

Joi, 20 februarie 2020

Cooperarea între judeţele Covasna și Brașov a fost cuvântul de ordine al unei conferinţe organizate joi la Sfântu Gheorghe. În cadrul întâlnirii a fost prezentat și stadiul realizării Aeroportului Internaţional Braşov, un proiect ce vizează ambele comunități.

Miercuri, 22 ianuarie 2020

Succesul pe termen lung al afacerilor StartUp poate fi asigurat de reunirea acestora într-o rețea comună – s-a formulat în cadrul întâlnirii de lucru de miercuri. La evenimentul ce a avut loc în Sala mare de ședință a Consiliului Județean (CJ) Covasna, s-au comunicat informații cu privire la actualitățile programului și au fost prezentate trei afaceri.

Vineri, 17 ianuarie 2020

Consiliul Județean Covasna și Consiliul Raional Cimișlia din Republica Moldova vor demara procedurile legale pentru a semna un acord de înfrățire între cele două unități administrativ-teritoriale. Acest lucru a fost stabilit cu ocazia vizitei delegației din Cimișlia, conduse de președintele Mihai Olărescu, vizită care a fost efectuată cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Marți, 7 ianuarie 2020

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul asociației pentru ocuparea funcției vacante de designer grafică conform cod COR 216611

Luni, 23 decembrie 2019

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, înainte de sărbătorile de Crăciun a primit solicitarea Tribunalului Covasna de a comunica dacă s-a dispus spre executare hotărârea sentinței din data de 20.09.2018 în dosarul nr. 665/119/2018. După cum se știe, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a denunțat de două ori Consiliul Județean Covasna, reprezentat prin președintele Tamás Sándor, privind inscripțiile în limba maghiară de pe fațada și de la intrarea în sediul Consiliului Județean Covasna, reclamând că acestea au fost amplasate la același nivel cu cele din limba oficială de stat.

Vineri, 20 decembrie 2019

Vineri, 20 decembrie a.c., au fost prezentate ultimele echipamente, cumpărate de Consiliul Județean Covasna și intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în prezenţa conducerii autorității județene, Tamás Sándor şi Henning László.

Luni, 9 decembrie 2019

Luni, 9 decembrie, a fost inaugurat la Brateș noul Centru comunitar. Fosta clădire a magazinului cooperatist a fost transformată și renovată de administrația publică locală prin programul Leader.

Marți, 3 decembrie 2019

Întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă va fi asigurată și în această iarnă de S. C. Drumuri și Poduri S. A. Covasna. În lunile de iarnă, întreprinderea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru.

Vineri, 29 noiembrie 2019

Mai mulți dintre participanții programului de dezvoltare a afacerilor, derulat în regiunea Centru, au trecut la realizarea concretă a firmelor lor: sunt unii care, după îndeplinirea formalităților, au așteptat subvenția, iar alții s-au hotărât să-și realizeze visul cu fonduri proprii. Unul dintre aceste proiecte este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Joi, 28 noiembrie 2019

Consiliul Județean Covasna dorește să lărgească sistemul său instituțional, iar pentru atribuțiile care pe parcursul anilor au devenit din ce în ce mai complexe, trebuie asigurat locații operaționale adecvate, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, la ședința ordinară de joi, urmată de conferința de presă „Info Județean”. Plenul a votat, printre altele, rectificarea bugetului propriu al județului Covasna și, ca parte a acesteia, s-a alocat suma de 4,1 milioane lei pentru lansarea procesului de achiziție a clădirii fostului Institut de Proiectări, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Miercuri, 27 noiembrie 2019

Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost dotată cu cinci aparate medicale noi. Prin intermediul investiției în valoare de aproape 700 mii lei, s-au achiziționat aparate inovative: lampă operatorie, aparat facoemulsificare pentru operații de cataractă și retină, pat și scaun operator, microscop operator cu tehnologie LED și un autokeratorefractometru.

Duminică, 17 noiembrie 2019

Atmosfera familială este cea care conferă unicitate Festivalului Cârnaților – au constatat participanții la evenimentul din 16 noiembrie. Echipele care s-au înscris în competiție au preparat, mai ales, cârnați secuiești cu gust tradițional și, pe lângă condimente, și-au pus și sufletul în ei.

Noutăți