Sunteți aici: » Știri

Știri

Joi, 20 iunie 2013

Consilierii judeţeni întruniţi în cadrul unei şedinţe ordinare de plen al Consiliului Judeţean Covasna au adoptat proiectele de hotărâri pridind: majorarea cotizaţiei judeţului Covasna în calitate de membru al Asociaţiei „Vadon”, rectificarea bugetului instituţiilor publice de interes judeţean pe anul 2013, criteriile de evaluare a performanţelor individuale pentru personalul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, precum şi numirea în funcţia de director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe.

Luni, 10 iunie 2013

Autonomii in practica: video.

Duminică, 9 iunie 2013

Îmbrăcaţi în costume de culoare albastră, cu decoraţiuni aurii, defilarea husarilor, organizată în cadrul celei de a patra ediţii a Recrutării husarilor din judeţul Covasna, atrag privirile tinerilor şi bătrânilor deopotrivă. De această dată recrutarea a avut loc în zona Baraoltului.

Joi, 6 iunie 2013

În judeţul Covasna puţini sunt cei care sesizează potenţialul turistic al satului tradiţional secuiesc: potrivit redactorilor englezi ai blogului The Healing Sources, pâinea cu untură şi ceapa verde pot deveni principala atracţie a regiunii.

Duminică, 2 iunie 2013

„…viitorul îl pot imagina doar bazat pe trecut” – aceste cuvinte ale lui Sylvester Lajos sunt înscrise pe placa memorială montată pe peretele bibliotecii din Cernat. Duminică, 2 iunie, Biblioteca comunală a preluat numele lui Sylvester Lajos, publicist, scriitor, manager cultural.

Sâmbătă, 1 iunie 2013

Sâmbătă, 1 iunie, Ziua familiilor covăsnene a fost sărbătorită cu concerte, jocuri, cu expoziţii de fotografie şi grafică în aer liber, prânzul familiilor şi cu pâinea uriaşă a familiilor.

Vineri, 31 mai 2013

Premiile concursului: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolii (microscoape, echipamente pentru experimente, planşe), a căror valoare totală depăşeşte 10.000 de euro.

Joi, 30 mai 2013

Proiectul de hotărâre privind construirea locuinţelor de serviciu pentru medici a fost adoptat de plenul Consiliului Judeţean Covasna în cadrul şedinţei extraordinare din 30 mai.

Miercuri, 29 mai 2013

În luna ianuarie, Forumul Civic al românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, organizaţie marcată de numele lui Ioan Lăcătuşu, a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faptul că, într-o declaraţie anterioară, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a discriminat şi a încălcat principiul egalităţii între cetăţeni, împărţind românii din judeţul Covasna în două categorii: români băştinaşi şi cei care au fost aduşi aici de fosta Securitate.

Miercuri, 22 mai 2013

Miercuri, în Sala Sporturilor din strada Vânătorilor, a avut loc acţiunea de informare şi conştientizare publică,adresat elevilor, fiind organizat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna”. La concursul de machete au fost depuse în total 49 de machete realizate din deşeuri reciclabile. În cadrul acestui eveniment a avut loc şi premierea celor mai inspirate machete.

Vineri, 17 mai 2013

Hotelul Clermont din Valea Zânelor a găzduit vineri, 17 mai, un eveniment prestigios, unic în felul său, conferinţa intitulată „Creşterea bovinelor de carne şi producţia de carne de vită – Alternative şi oportunităţi în România” la care s-au înscris aproape o sută de oaspeţi.

Joi, 16 mai 2013

Se va construi o cale de acces alternativă din curtea spitalului judeţean pentru ambulanţe, elevii claselor pregătitoare vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare şi alte instrumente didactice, se va digitaliza Registrul producătorilor agricoli din judeţul Covasna – acestea fiind unele probleme asupra cărora a decis astăzi Consiliul Judeţean Covasna.

Marți, 14 mai 2013

Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au înfiinţat împreună în 2011 Premiul „Orbán Balázs” al Ţinutului Secuiesc, premiul fiind acordat acelor persoane care, au avut rezultate deosebite în rezolvarea problemelor comune ale comunităţilor din Ţinutul Secuiesc.

Vineri, 10 mai 2013

În cadrul Bienalei de Artă Fotografică concurenţii au fost premiaţi în trei categorii de concurs: valorile Ținutului Secuiesc, fotografie alb-negru și fotografie color. Evenimentul are un rol dublu, deoarece marchează totodată şi deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Ţinutului Secuiesc.

Marți, 7 mai 2013

În perioada 10-17 mai 2013 va avea loc a patra ediție a Zilelor Ținutului Secuiesc, un șir de eveniment organizat de către consiliile județene din Harghita și Covasna, respectiv centrele culturale ale acestora. Cu această ocazie s-a organizat în data de 7 mai 2013 o conferință de presă în cadrul căreia s-a făcut o scurtă prezentare a programelor care sunt cuprinse în această manifestare, care se dorește a fi un prilej de prezentare culturală, istorică și turistică a acestei zone.

Luni, 6 mai 2013

Au început lucrările Conferinţei Autonomii europene în practică. În perioada 6-10 mai, la workshop-ul având ca temă autonomia, organizat de Consiliul Judeţean Covasna, vor participa reprezentanţii a cinci ţări.

Sâmbătă, 27 aprilie 2013

Hărţile spun poveşti fără cuvinte: fiind executate cu meticulozitate şi mare atenţie, dezvăluie, prin lupa unei viziuni subiective asupra lumii, modul în care priveau lumea, în perioada respectivă, realizatorii acestora. Lansarea volumului intitulat „Háromszék története térképeken” (Istoria scaunului Trei scaune în hărţi) al lui Miklós Réka a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Muzeul Naţional Secuiesc.

Vineri, 26 aprilie 2013

Specialităţi secuieşti din caşcaval? Cârnaţi, caltaboş, slănină de casă? Sau mai bine un sejur în ţară ori în Ungaria?

Miercuri, 17 aprilie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a pus în practică Programul Solidarităţii Secuieşti, prin care beneficiază de un sprijin financiar susţinut parohiile din localităţile în care ponderea populaţiei de etnie maghiară este sub 30 la sută – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Marți, 9 aprilie 2013

În 2013, numărul organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Covasna care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor sociale se ridică la şase structuri. Semnarea contractelor a avut loc miercuri, 9 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna.

Joi, 28 martie 2013

Din bugetul Consiliului Judeţean Covasna peste 27 la sută sunt alocate asistenţei sociale, iar 24,5 la sută sunt destinate protecţiei mediului. Anul acesta buget total al administraţiei publice a judeţului Covasna este echivalentul în lei a 37 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, cu ocazia şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean Covasna din data de 28 martie.

Joi, 28 martie 2013

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer va investi 150 milioane de euro întro fabrică modernă de prelucrarea lemnului din judeţul Covasna.

Miercuri, 27 martie 2013

Cu ocazia reuniunii membrilor Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine din zona Târgu Secuiesc, ce a avut loc marţi înainte de masă la Breţcu, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a anunţat că a propus dublarea bugetului Asociaţiei AgroSIC în scopul realizării unei activităţi cât mai eficiente.

Luni, 25 martie 2013

În judeţul Covasna vor fi în siguranţă şi acele case sau gospodării care se află în apropierea pârâului Caşinului.

Luni, 25 martie 2013

Forumul de dezbateri de astăzi este o iniţiativă bună, am planificat discuţii cuprinzătoare şi este plăcut să fii în mijlocul tinerilor” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, salutând tinerii participanţi ai dezbaterii „Judeţul Covasna 2020”.

Sâmbătă, 23 martie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze postul de televiziune Antena 3 pentru faptul că în data de 29 ianuarie, în emisiunea intitulată Sinteza Zilei, moderatorii au susţinut în mod fals că site-ul Consiliului Judeţean Covasna nu conţine o versiune cu informaţii în limba română.

Miercuri, 20 martie 2013

Comparativ cu anii precedenţi, anul acesta organizaţiile de tineret au depus un număr mai mare de proiecte, iar ca „răspuns” Consiliul Judeţean a majorat fondul pentru tineret cu 33%

Luni, 18 martie 2013

Luni, 18 martie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, i-a primit în vizită la sediul Consiliului Judeţean pe elevii clasei V. B al Liceului „Mikes Kelemen”.

Vineri, 15 martie 2013

Anul acesta, la Sfântu Gheorghe, pe lângă comemorarea obişnuită a zilei de 15 martie, locuitorii reşedinţei de judeţ au putut lua în posesie şi un nou tablou panoramic.

Miercuri, 13 martie 2013

De doi ani încoace, e ceva firesc ca ziua de 15 martie să fie declarată zi nelucrătoare la Consiliul Judeţean Covasna. Funcţionarii publici din cadrul instituţiei pot sărbători liber ziua de 15 martie din 2011, când dispoziţiile relevante au fost incluse în contractul colectiv de muncă al Consiliului Judeţean.

Noutăți