Sunteți aici: » Știri

Știri

Luni, 20 aprilie 2015

Consiliul Judeţean Covasna a adresat o scrisoare Ministerului Sănătăţii, prin care solicită persoanelor competente să păstreze denumirea originală a Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” din Covasna.

Luni, 20 aprilie 2015

Consiliul Judeţean Covasna scoate la concurs noi posturi vacante. Este vorba de un post vacant de inginer şi două posturi vacante de consilier.

Luni, 20 aprilie 2015

În acest an, fondurile alocate pentru finanţarea serviciilor sociale au crescut la o valoare de 400 mii lei – a anunţat Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Vineri, 10 aprilie 2015

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, s-a adresat, printr-o cerere scrisă premierului Victor Ponta, prin care solicită noi posturi, precum şi suplimentarea bugetului pentru ca instituţia să-şi poată îndeplini fără dificultăţi obligaţiile cu privire la dreptul minorităţilor naţionale de a folosi limba maternă în administraţia publică locală.

Vineri, 10 aprilie 2015

Plenul Consiliului Judeţean Covasna s-a întrunit miercuri, 8 aprilie, într-o şedinţă extraordinară şi a luat o nouă decizie în privinţa garantării bunei funcţionări a clubului sportiv. Este binecunoscut faptul că, în urma unei ordonanţe a Guvernului din luna martie, a fost necesară reorganizarea finanțării clubului.

Marți, 7 aprilie 2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, organizează concurs pentru ocuparea unor posturi pentru medici specialişti rezidenţi, în cadrul Secţiei de Neurologie şi a Unităţii de primiri urgenţe, precum şi pentru ocuparea funcției de asistenţi medicali generalişti pentru diferite secţii.

Marți, 7 aprilie 2015

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – aceşti şase poliţişti au fost premiaţi cu diplome şi premii în bani, în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2014.

Marți, 7 aprilie 2015

Preşedinţii Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna Borboly Csaba şi Tamás Sándor protestează împotriva politicilor centrale

Marți, 7 aprilie 2015

În ultima perioadă, la Consiliul Judeţean Covasna, s-au depus mai multe plângeri cu privire la dificultăţile de transport cauzate de suspendarea trenurilor Regiotrans pe ruta Braşov–Breţcu. Deşi această problemă nu se încadrează în domeniul de competenţă al acestuia, CJ Covasna ia măsuri în acest caz.

Marți, 17 martie 2015

Săptămâna trecută au fost demarate câte trei cursuri de Bucătar şi Ospătar (Chelner) la Zagon, Comandău, respectiv Târgu Secuiesc, acestea fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu participarea Consiliului Judeţean Covasna.

Marți, 17 martie 2015

În data de 14 martie, dr. Seszták Miklós, ministrul ungar al Dezvoltării Naționale, a adus un omagiu eroilor Revoluţiei de la 1848–49, la monumentele dedicate acestora din Trei Scaune şi zona Baraoltului.

Vineri, 6 martie 2015

La şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna din data de 5 martie, consilierii judeţeni au decis construirea unui drum de acces către depozitul ecologic de deşeuri din apropierea localităţii Leţ.

Marți, 3 martie 2015

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna este un expozant care se reîntoarce an de an la cel mai mare cel mai mare târg de turism din Ungaria.

Luni, 2 martie 2015

Luni, 2 martie, cei interesaţi se mai pot înscrie la cursul de apicultori organizat de Camera Agricolă Covasna. Durata cursului este de 360 ore, majoritatea acestora fiind ore de pregătire practică, iar tariful stabilit este de 400 lei.

Luni, 23 februarie 2015

Din bugetul pe acest an, Consiliul Judeţean Covasna a alocat peste 1,2 milioane lei pentru activităţi sportive: 600.000 lei sunt destinate sprijinirii programelor asociaţiilor sportive, 100.000 lei pentru reabilitarea şi construirea terenurilor sportive din mediul rural şi suma de 539.000 lei a fost alocată pentru sprijinirea activităţii ACS Sepsi SIC.

Luni, 23 februarie 2015

„Rezultatele bugetului din acest an vor fi resimţite, în primul rând, de populaţia judeţului” – a spus Tamás Sándor preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, luni, 16 februarie. Consilierii judeţeni au aprobat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Covasna pe anul 2015.

Luni, 23 februarie 2015

Vineri, 20 februarie, la Ghidfalău, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine Covasna, conducerea locală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reprezentanţii Camerei Agricole Covasna şi cei ai Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Covasna, precum şi specialiştii din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic s-au întâlnit cu fermierii din judeţ pentru a discuta problemele actuale ale agriculturii.

Luni, 23 februarie 2015

Secţia de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” beneficiază de un nou echipament medical modern. Incubatorul care asigură o îngrijire eficientă a copiilor născuţi prematur şi are o valoare de 7500 euro şi care a fost deja pusă în funcţiune, a fost predat marţi, 17 februarie.

Miercuri, 4 februarie 2015

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: referent (funcție de execuţie) la biroul de administrație din cadrul aparatului tehnic al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Vineri, 23 ianuarie 2015

La Balvanyos s-au adunat atâţia husari cât să alcătuiască cu ei două companii militare. Academia Husarilor este o manifestare internă la care este reprezentată fiecare asociaţie importantă a husarilor.

Vineri, 23 ianuarie 2015

Bogăţiile naturale din Trei Scaune, într-o publicaţie engleză: o carte scrisă în limba engleză despre izvoare tămăduitoare promovează regiunea.

Vineri, 23 ianuarie 2015

Se continuă demersurile pentru înregistrarea produsului cozonac secuiesc (cozonac kürtős) ca marcă, la nivelul Comunităţii Europene, respectiv pentru ca acesta să fie declarat produs tradiţional unguresc, „hungaricum”. Varianta din Transilvania a prăjiturii foarte populare este considerată de către populaţia din Ţinutul Secuiesc un produs propriu.

Luni, 19 ianuarie 2015

Deschiderea expoziţiei de grafică organizată în cadrul Bienalei de artă Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a, va avea loc la Sfântu Gheorghe, pe data de 22 ianuarie, cu ocazia Zilei culturii maghiare. Festivitatea de deschidere va include mai multe expoziții organizate în locații diferite, precum și gala decernării premiilor.

Joi, 15 ianuarie 2015

În următorii ani, Consiliul Judeţean Covasna se va concentra pe programele de dezvoltare pe termen lung – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Vineri, 9 ianuarie 2015

Guvernul ungar declară 2015 Anul formării profesionale pentru maghiarii din străinătate – a anunţat joi, 8 ianuarie, Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica națională în Guvernul Ungariei.

Luni, 22 decembrie 2014

Faza de înscriere a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, ediţia a III-a s-a încheiat cu prejurizarea lucrărilor primite de la aplicanţi. Cu această ocazie s-a organizat la Centrul de Artă Transilvania o conferinţă de presă.

Luni, 22 decembrie 2014

Consilierii judeţeni întruniţi luni, 15 decembrie, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Covasna din acest an, au aprobat diminuarea valorii creditului bancar ce urma să fie contractat anul viitor pentru realizarea proiectelor europene. În loc de linia de credit de 40 de milioane lei, planificat iniţial, în 2015, vor fi utilizaţi doar 14 milioane de lei.

Luni, 22 decembrie 2014

La sesiunea de închidere ce a avut loc vineri, 5 decembrie, membrii comisiei de comemorare au evaluat Anul Memorial „Gábor Áron” ca fiind un an cu succes şi multe realizări.

Luni, 22 decembrie 2014

S-a semnat contractul pentru servicii de realizare de planuri de management aferente proiectului „Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci”

Joi, 27 noiembrie 2014

În judeţul Covasna 20.505 de copii vor beneficia de fructe în toate cele 86 de zile ale anului şcolar. Licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Covasna a fost câştigată de firma Pan Abacs SRL din Bicfalău.

Noutăți