Proiecte UE
Scopul proiectului: Creșterea gradului de accesibilitate a unor localități din județul Covasna din proximitatea rețelei TEN-T și îmbunătățirea calității vieții populației acestora, prin modernizarea tronsonului DJ131, km 22+830 - 38+564
Scopul proiectului: Creșterea gradului de accesibilitate a zonei orasului Baraolt și a comunelor Bățani, Micfalău, Malnaș în apropierea traseului TEN-T (DN13 – E60), contribuind astfel la cresterea competivității acestei zone.
Extinderea unității de primire urgențe și amenajare cale de acces ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență "Dr. Fogolyán Kristóf" – Sfântu Gheorghe – etapa 2
Scopul proiectului este extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale Sfântu Gheorghe și demolare garaj și magazie existent.
În luna noiembrie 2020 echipa de proiect startup now a continuat vizitele de monitorizare a la fimelor nou înființate din județul Covasna.
Merită demarată o afacere și în județul Covasna – acest lucru este demonstrat de Programul StartUp Now derulat de Consiliul Județean Covasna, în cadrul căruia cei 40 de câștigători ai Concursului planurilor de afaceri beneficiază fiecare de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 40.000 euro. Primele cinci contracte de subvenție au fost deja semnate, urmând ca restul de 35 de concurenți să semneze documentele până la data de 16 iulie.
Pe data de 6 martie 2019, UAT Județul Covasna a încheiat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii Centru, pentru implementarea proiectului ,,Extinderea unității de primire urgențe și amenajare cale de acces ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” – Sfântu Gheorghe”.
Proiectul „Reabilitare drum județean ”Interjud Covasna-Harghita” tronson Covasna DJ131 km 22+830-38+621”, cod SMIS 112201, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Covasna și are o valoare totală de 47.139.094,56 lei, din care 45.552.198,24 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
Proiectul “Reabilitare drum județean „Interjud Covasna-Brașov” de la DN 12 la DN13 prin Malnaș Băi, Baraolt, Augustin și Măieruș – tronson Covasna de la DN12 prin Malnaș Băi, Baraolt până la limita județ Augustin și Măieruș”, cod SMIS 115604, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Covasna și are o valoare totală de 87.979.665,77 lei, din care 83.367.544,90 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
Între 15 octombrie -30 noiembrie 2018 s-a desfășurat Concursul planurilor de afaceri din cadrul proiectului StartUP Now. Prin acest concurs au fost aleși cei 40 de viitori antreprenori din Regiunea Centru, care vor obține o finanțare de câte 40.000 de Euro.
Intră în echipa noastră!
Dacă ești pasionat de domeniul antreprenorial și formator experimentat în acest domeniu sau deții cunoștințe profesionale relevante în domeniu și vrei să ajuți la dezvoltarea sistemului de antreprenoriat din Romania prin intermediul unui instrument modern și inovativ te așteptăm în echipa noastră de formatori.
S-a dat startul înscrierilor în programul de finanțare și formare antreprenorială, care va ajuta 400 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale și să își consolideze un plan de afaceri viabil, acordând și finanțare de 40.000 euro pentru cei mai buni 40 dintre aceștia.
Scopul proiectului este reabilitarea, modernizarea, conservarea, protecția și valorificarea durabilă a Ansamblului Muzeului Național Secuiesc monument remarcabil de interes județean și național.