Sunteți aici: » Știri

Știri

Marți, 15 martie 2011

Festivităţile prilejuite de sărbătorirea zilei de 15 martie la reşedinţa de judeţ au început cu arborarea steagului secuiesc.

Marți, 15 martie 2011

În piaţa centrală a municipiului Tg. Secuiesc s-au strâns mai mult de 8.000 de oameni pentru a sărbători ziua de 15 martie.

Luni, 14 martie 2011

Evenimentele anului 1848 din Transilvania sunt strâns legate de istoria forjei de fier de la Bodvaj, monumentul de istorie a industriei şi tehnicii fiind şi un loc de pelerinaj, unde se comemorează anual Revoluţia pentru libertate din 1848.

Luni, 7 martie 2011

Împărţită în trei etape, reabilitarea clădirii Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” va dura aproximativ 3 ani. Clădirea monument istoric, în forma sa actuală, nu îndeplineşte cerinţele unei biblioteci moderne.

Joi, 24 februarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna a decis: doreşte să răscumpere hotelul şi împrejurimile acestuia din Malnaş Băi, precum şi bazinele cu ape minerale din Bálványos.

Miercuri, 23 februarie 2011

Marţi, 22 februarie, la Imeni, a fost semnat contractul de execuţie al reabilitării DJ 121, acesta fiind unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene. Tamás Sándor, edilul administraţiei judeţene, a precizat: lucrările vor fi executate, în mare parte, de firme locale.

Joi, 10 februarie 2011Bugetul propriu din acest an al Consiliului Judeţean Covasna se ridică la mai mult de 52 milioane de euro, sumă din care mai mult de jumătate va fi destinată dezvoltării judeţului.

Vineri, 14 ianuarie 2011


Comparativ cu statisticile din ultimii ani, în judeţul Covasna, au fost pregătite un număr semnificativ de proiecte: „Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii” va înlocui programele guvernamentale aprobate prin HG nr. 577, respectiv OG nr. 7. Proiectele pot fi prezentate până joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dosarele cuprinzând proiectele întocmite de autorităţile locale din judeţul Covasna şi puse în concordanţă vor fi predate la Bucureşti luni, de către Consiliul Judeţean Covasna.

Miercuri, 12 ianuarie 2011

Consiliul Judeţean Covasna, la prima şedinţă din acest an, a aprobat repartizarea a 20% din sumele defalcate din TVA, convenind asupra sumelor cu toţi primarii din judeţ înainte de şedinţa extraordinară care a avut loc miercuri, 12 ianuarie.

Sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc au comemorat împreună pentru prima dată ziua Siculicidiumului: preşedinţii consiliilor judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au participat împreună la celebrarea solemnă din 7 ianuarie 2011.

Joi, 30 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară noi suplimentări de bugete, judeţul primind în total 7.550.000 de lei, din care 200.000 de lei pot fi alocate pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.

Marți, 28 decembrie 2010

Pentru judeţul Covasna Guvernul a aprobat suma de 3.500.000 de lei din sumele defalcate din TVA. La nivel de ţară judeţelor au fost alocate 107.492.000 lei pentru pentru proiecte privind finanţarea programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Joi, 23 decembrie 2010

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Covasna și voluntarii Consiliului de elevi din județul Covasna au pornit, în data de 22 decembrie, spre Belin pentru a distribui pachete de Crăciun familiilor nevoiașe. Această acțiune a avut loc sub egida Anului European pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale.

Miercuri, 22 decembrie 2010

Plenul Consiliului Judeţean Covasna întrunit în ultima şedinţă a anului 2010 a premiat-o pe Bakk-Dávid Tímea, redactor al portalului de limba maghiară Transindex.ro.

Sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a sosit sâmbătă în judeţul Covasna. Scopul vizitei a fost inaugurarea bazei de tratament reconstruite de la Hătuica, semnarea mai multor contracte de finanţare din cadrul proiectelor de dezvoltare urbană ale Municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi inaugurarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

Vineri, 17 decembrie 2010

Voluntari din partea Consiliului Judeţean Covasna şi al Consiliului Elevilor din Judeţul Covasna în data de 17 decembrie, începând cu ora 17.00, în cortul ridicat vizavi de teatrul Tamási Áron, au oferit ceai cald şi pogăci dulci pentru vizitatorii târgului de crăciun din municipiul Sf. Gheorghe.

Joi, 16 decembrie 2010

Anul viitor, valoarea investiţiilor destinate modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” poate să atingă nivelul de 20 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Vineri, 10 decembrie 2010

La Casa Iris a Fundaţiei Creştine Diakonia din Sf. Gheorghe s-a deschis expoziţia din creaţiile tinerilor cu dizabilităţi. Evenimentul a fost sprijinit şi de către Consiliul Judeţean Covasna.

Joi, 9 decembrie 2010

Joi, 9 decembrie, primarii din zona Baraoltului, reprezentanţii consiliului judeţean şi cei ai instituţiilor sanitare s-au întâlnit pentru a dezbate soarta spitalului din Baraolt. La dezbatere, primarii din zonă au afirmat că pentru întreţinerea instituţiei sunt gata să contribuie cu o parte din bugetul lor propriu.

Joi, 9 decembrie 2010

Căminul de Bătrâni de la Hăghig a trecut din administrarea Consiliului Judeţean Covasna în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Marți, 7 decembrie 2010

Marţi, 7 decembrie a avut loc şedinţa reprezentanţilor Consiliului de Dezvoltare Regională Centru. Ultima întrunire din acest an s-a ţinut la sediul Consiliului Judeţean Braşov.

Duminică, 5 decembrie 2010

77 de evenimente, peste 5.000 de participanţi, 40 de instituţii şi organizaţii colaboratoare, acestea sunt cifrele bilanţului primului an de colaborare dintre comunitățile maghiare din județele Hunedoara și Covasna.

Vineri, 3 decembrie 2010

Tamás Sándor , preşedintele consiliului judeţean, l-a instalat în mod oficial pe András – Nagy Róbert în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”.

Luni, 15 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.

Luni, 8 noiembrie 2010

Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare ce se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011.

Miercuri, 3 noiembrie 2010

Miercuri, 3 noiembrie 2010, peste 20 de jurnalişti din Regiunea Centru au participat la vizita organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru urmărirea modului de implementare a proiectelor din judeţul Covasna, finanţate prin Programul Operaţional Regional.

Vineri, 29 octombrie 2010

Bibliotecile din judeţul Covasna oferă comunităţii servicii noi de acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet.

Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Deşi în zilele de sâmbătă nu se ţin clase, în onoarea noului edificiu s-a ţinut oră de educaţie fizică în noua sală sportivă a comunei Comandău.

Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Pista de motocros de la Ojdula, inaugurată duminică printr-un concurs la nivel naţional, va deveni unul dintre locurile de desfăşurare a concursurilor organizate la acest nivel.

Vineri, 22 octombrie 2010

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro).

Noutăți