Sunteți aici: » Știri

Știri

Un Kürtőskalács cu totul și cu totul de aur, vedeta Festivalului Deliciilor Dulci de anul acesta
Joi, 28 septembrie 2023

În weekendul viitor, 6-8 octombrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe se va desfășura cea de a V-a ediţie a „Festivalului Deliciilor Dulci „Kürtőskalács”, la care, până în prezent, s-au înscris 14 echipe din județele Covasna, Harghita, Mureș, Cluj și Brașov. Cei interesați să participe se mai pot înscrie până luni, 2 octombrie.

Consiliul Județean Covasna: sprijin pentru sport, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și măsuri pentru siguranța rutieră
Joi, 28 septembrie 2023

În cadrul ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean Covasna, au fost abordate și soluționate probleme de o importanță semnificativă pentru dezvoltarea județului. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte variate, între care acordarea de sprijin financiar pentru sportul de tineret, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și creșterea siguranței rutiere prin achiziționare de aparate Drugtest.

CJ Covasna susține familiile covăsnene
Joi, 7 septembrie 2023

Consiliul Județean Covasna consideră că sunt importante programele care susțin comunitățile locale și familiile – astfel că pe lângă proiectele asigurate din bugetul propriu, autoritățile județene profită de fiecare oportunitate de a atrage fonduri naționale și europene în vederea îmbunătățirii calității vieții

Programul „Primul ghiozdan” continuă și în anul 2023
Marți, 22 august 2023

În urma voturilor exprimate în ultima ședință, Consiliul Județean Covasna a dublat cuantumul finanțării pentru elevii câștigători ai concursurilor și competițiilor sportive județene, precum și pentru profesorii acestora, suma ajungând la 200 de mii de lei. De asemenea, Consiliul Județean va aloca în acest an o sumă mai mare pentru programul „Primul ghiozdan".

La Zăbala, va fi construită o tabără nouă  
Joi, 17 august 2023

În ședința de joi, desfășurată online, Consiliul Județean Covasna a aprobat, între altele, participarea Spitalului Județean la un apel de proiecte în vederea digitalizării serviciilor, extinderea clădirii ambulatoriului, precum și modernizarea Taberei de la Zăbala.

Proiectele de modernizare a judeţului continuă cu sprijinul Ministerului Dezvoltării
Vineri, 4 august 2023

Ministrul Adrian Veştea s-a aflat într-o vizită de lucru la Sfântu Gheorghe

Susținem sportul de performanță
Marți, 25 iulie 2023

În cadrul ședinței ordinare de miercuri,19 iulie, Consiliul Județean Covasna a aprobat, între altele, finanțarea Asociației Clubul Sportiv (ACS) SepsiSIC cu suma de 4,5 milioane de lei pentru derularea unui amplu program de activități sportive.

Dezvoltare accelerată: Investiții în drumuri și finanțare europeană în perspectivă
Joi, 29 iunie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi într-o ședință ordinară în cadrul căreia au fost aprobate mai multe proiecte privind reabilitarea drumurilor județene, obținerea de finanțare din proiecte europene, precum și alte proiecte de importanță locală sau județeană.

Se dă startul celui de-al V-lea Concurs Internațional de Atelaje de la Olteni
Miercuri, 14 iunie 2023

În acest weekend, 16-18 iunie, începe cea de-a V-a ediție a Concursului Național și Internațional de Atelaje cu doi cai de la Olteni, la care vor participa 16 atelaje din România și Ungaria. Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna, Federația Ecvestră Română și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „AgroSic”. Una dintre noutățile ediției din acest an este prezentarea hărții ecvestre a județului Covasna.

Unitate și colaborare de decenii: 30 de ani de înfrățire Covasna-Veszprém
Vineri, 9 iunie 2023

Vineri, 9 iunie, la Muzeul Național Secuiesc, proaspăt reabilitat, a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Covasna, prilejuită de aniversarea a 30 de ani de înfrățire cu județul Veszprém din Ungaria.

Cea de-a doua ediție a SepsiBook a fost un real succes 
Miercuri, 31 mai 2023

Târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană s-au bucurat de mii de vizitatori zilnic și de o atmosferă deosebită

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de  reabilitare a Castelului Mikó din Olteni
Vineri, 19 mai 2023

Vineri, 19 mai, Consiliul Județean Covasna a semnat contractul de execuție a lucrărilor de  reabilitare a Castelului Mikó din Olteni, ceea ce înseamnă că lucrările propriu-zise vor fi demarate în curând. După restaurare, castelul va fi transformat în Muzeu Ecvestru Secuiesc. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 30 iunie 2026.

Dezvoltarea Spitalului Județean rămâne o prioritate
Joi, 18 mai 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi,18 mai, într-o ședință online cu scopul de a aproba o investiție importantă pentru dezvoltarea Spitalului Județean și pentru a decide câteva aspecte esențiale în cazul unor proiecte legate de bugetul județului.

Modernizarea infrastructurii: trei proiecte finalizate cu succes
Joi, 27 aprilie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară cu scopul de a aproba, printre altele, devizul general și indicatorii economici, actualizați, la terminarea lucrărilor, pentru 3 obiective de investiți, cuprinse pe ordinea de zi.

Număr record de solicitări la concursul de proiecte
Vineri, 7 aprilie 2023

Investiții importante în sănătate, rectificări bugetare, proiecte pentru ONG-uri și unitățile de cult, proiect european pentru o platformă e-asistență socială, refugiu montan și observator, raportul de activitate al Consiliului Județean pentru anul 2022 – sunt cele mai importante teme care s-au aflat pe agenda Consiliului Județean Covasna, întrunit în ședință joi, 6 aprilie.

La sfârșitul lunii mai, cărțile vor fi din nou în centrul atenției la Arena Sepsi(Book)
Luni, 3 aprilie 2023

După succesul oarecum neaşteptat, dar foarte îmbucurător al primei ediţii SepsiBook, organizatorii târgului de carte şi festivalului de literatură contemporană de la Sfântu Gheorghe au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primele informaţii despre ediţia a II-a, care va avea loc în perioada 25-28 mai, tot la Arena Sepsi.

CJ Covasna integrează strategia de coordonare în proiectele sale de dezvoltare
Vineri, 10 martie 2023

Consiliul Județean Covasna și Primăria Orașului Baraolt au încheiat un acord de asociere în vederea reabilitării Spitalului Orășenesc Baraolt, Județul Covasna. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean, care s-a desfășurat joi, 9 martie, la Casa Orășenească de Cultură Baraolt, s-au aflat și alte investiții importante pentru modernizarea județului Covasna.

Luni, 27 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit luni, 27 februarie 2023, într-o ședință extraordinară, desfășurată online, cu scopul de a aproba două proiecte urgente propuse pe ordinea de zi de președintele Tamás Sándor.

Apel de depunere proiecte pentru finanțare nerambursabilă
Joi, 9 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna lansează apelul de proiecte către ONG-urile și unitățile de cult care doresc să depună cerere de finanțare nerambursabilă pentru opt categorii diferite. Termenul limită de depunere a proiectelor este 10 martie, iar implementarea acestora trebuie să se facă între 3 aprilie și 4 decembrie 2023.

Bugetul 2023 – un exemplu de gestionare responsabilă a banului public
Joi, 2 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna, reunit în ședința ordinară de joi, 02 februarie, a adoptat bugetul județului pentru anul 2023. Acesta se ridică la 91 de milioane de euro, adică 455 milioane de lei. Deși este la aproximativ același nivel cu bugetul de anul trecut, din cauza inflației și a creșterii prețurilor, nu va avea totuși aceeași valoare și necesită o gestionare responsabilă. Deci este un buget al responsabilității.

Se anunță un an plin de evenimente la Sfântu Gheorghe
Joi, 19 ianuarie 2023

Și anul acesta va fi unul bogat în evenimente comunitare și culturale la Sfântu Gheorghe. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și viceprimarul Vargha Fruzsina au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Cinema Arta, programul evenimentelor organizate de cele peste 20 de instituții partenere.
Anul trecut, la Sfântu Gheorghe au fost organizate peste 1.500 de evenimente și 2.200 de proiecții de film, astfel că au fost peste 4 evenimente și 6 filme pentru fiecare zi din an, pe lângă expozițiile permanente din muzee și spații expoziționale. În reşedinţa de județ, 25 de festivaluri și evenimente comunitare au completat oferta permanentă a instituțiilor, ceea ce înseamnă peste 800 de evenimente.

Sărbătoare  a Culturii Române cu surprize şi multă emoţie
Luni, 16 ianuarie 2023

Sărbătoarea Culturii Române, care s-a desfăşurat duminică seara la Centrul  de Cultură Arcuş –  Casa Muzicii, din Sfântu Gheorghe, a avut  în centrul programului său decernarea Premiului Háromszék pentru Cultură. Protagoniştii acestui moment,  marcat de o autentică emoţie, au fost Petre Străchinaru – laureatul, Jánó Mihály istoric de artă, care a susţinut discursul de laudatio, şi Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, care a înmânat Premiul Háromszék.

Planuri de modernizare la început de an
Joi, 12 ianuarie 2023

În ședința de joi, 13 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a aprobat repartizarea a peste 38,1 milioane de lei, suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat, care reprezintă fond la dispoziția Consiliului Județean Covasna.

Trei localități covăsnene au devenit oficial stațiuni turistice de interes local   
Sâmbătă, 31 decembrie 2022

35 de noi stațiuni turistice de interes local au fost incluse recent pe lista stațiunilor din România. Între acestea, trei se află în Județul Covasna.

Câștig definitiv în instanță: steagul Județului Covasna rămâne oficial
Miercuri, 21 decembrie 2022

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că Steagul Județului Covasna poate fi folosit în continuare în mod oficial. Decizia este definitivă și vine în urma acțiunii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, care, în decembrie 2021, a depus la Curtea de Apel Brașov o cerere de chemare în judecată a Guvernului României și a Județului Covasna, prin care solicita anularea HG 989/2021 privind aprobarea modelului steagului Județului Covasna. 

Autoritățile locale au dat dovadă de solidaritate la sfârșit de an
Joi, 15 decembrie 2022

Joi, 15 decembrie, a avut loc ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Covasna din acest an. Principala temă inclusă pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetară.

Consiliul Județean Covasna, aproape de elevii și profesorii cu performanțe remarcabile
Luni, 12 decembrie 2022

Consiliul Județean Covasna a acordat premii pentru performanțele obținute la olimpiadele și competițiile sportive școlare de nivel județean, pentru anul școlar 2021-2022. În total, 510 elevi și 223 de profesori pregătitori din 41 de școli din județ au fost recompensați pentru eforturile depuse și pentru rezultatele obținute. Valoarea totală a premiilor este de 110 mii lei.

Trasee cicloturistice integrate în Județul Covasna
Joi, 8 decembrie 2022

Județul Covasna intenționează să solicite finanțare din fondurile europene aferente PNRR, pentru construirea a două trasee integrate de ciclism, în parteneriat cu județele Brașov și Sibiu precum și cu județele Harghita și Mureș. Având în vedere faptul că termenul de depunere a documentației este unul foarte strâns, Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat miercuri, 7 decembrie, în şedinţă extraordinară de îndată.

Cele mai bune pălinci și distilate de fructe din Transilvania au fost premiate vineri
Luni, 28 noiembrie 2022

Pentru ca o pălincă să iasă bună, e nevoie de fructe de calitate, dar și de pricepere - iar Transilvania nu duce lipsă nici de una, nici de cealaltă. Dovadă este faptul că, la apelul lansat pentru prima ediție a Transylvanian Spirit” – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, au fost trimise 868 de mostre, din care 543 au fost premiate. Astfel, în cadrul galei de acordare a premiilor, au fost decernate 28 de premii Champion, 127 de aur, 192 de argint și 196 de bronz.

Tamás Sándor: „Vom putea încheia anul 2022 fără probleme”
Joi, 24 noiembrie 2022

Investițiile și câteva proiecte importante din domeniul sănătății și al siguranței comunității au fost temele principale trecute pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Covasna, care s-a reunit joi, 24 noiembrie, în comuna Chichiș, la invitația administrației locale.

25 de ani de existență a DGASPC Covasna
Vineri, 18 noiembrie 2022

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna a împlinit 25 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în data de 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, reprezentanții instituției au susținut o conferință pe tema asistenței sociale și a protecției copilului .

Noutăți