Sunteți aici: » Știri

Știri

Hotărâri importante pentru Sănătate, Cultură și Infrastructură, la nivel județean
Marți, 16 iulie 2024

Consiliul Județean Covasna a luat măsuri importante în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale, culturale și de infrastructură în județ, prin hotărârile adoptate miercuri, 10 iulie, în cadrul unei ședințe ordinare. Între deciziile semnificative se numără majorarea bugetului Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, schimbarea denumirii ansamblului de dans Háromszék și achiziționarea de echipamente pentru detectarea substanțelor psihoactive de către Poliția Județeană.

Eficiență și operativitate în situații de urgență 
Marți, 2 iulie 2024

Un protocol ce are în vedere siguranța populației, eficiența și operativitatea în gestionarea situațiilor de urgență a fost semnat astăzi, 2 iulie 2024, între Consiliul Județean Covasna și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul" al Județului Covasna.

Microbuze electrice școlare moderne și eficiente
Miercuri, 29 mai 2024

Consiliul Județean Covasna achiziționează 36 de microbuze electrice, în parteneriat cu 35 de UAT-uri, printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Miercuri, 29 mai a fost semnat contractul de furnizare pentru 19 microbuze cu 16+1 locuri, care vor fi folosite de elevii din 19 UAT-uri: Ojdula, Sânzieni, Ozun, Estelnic, Valea Crișului, Vâlcele, Zagon, Reci, Dobârlău, Aita Mare, Malnaș, Poian, Brateș, Ilieni, Cernat, Baraolt, Lemnia, Covasna și Tg. Secuiesc.

S-a deschis SepsiBook, ediția a 3-a!
Joi, 23 mai 2024

Cea de-a 3-a ediție a Târgului de carte și Festivalului de literatură contemporană SepsiBook a început joi cu casa plină, pentru că încă de la primele ore au sosit sute de copii la programe dedicate lor. La ora 17:00 s-a dat startul oficial al evenimentului, când la ceremonia de deschidere SepsiBook au participat invitații de onoare ai festivalului, Gabriela Adameșteanu și Nádas Péter, precum și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și directorul de programe al SepsiBook, Szonda Szabolcs.

Rezultatele concursului de proiecte 2024: 82% din cereri, acceptate pentru finanțare
Vineri, 26 aprilie 2024

Consiliul Județean Covasna anunță rezultatele evaluării proiectelor depuse în cadrul concursului de proiecte pentru anul 2024. În urma procesului de selecție, au fost acceptate pentru finanțare 447 de cereri, reprezentând 82% din totalul de 549 de cereri depuse. Aceste proiecte vor primi finanțare nerambursabilă pentru a-și implementa inițiativele propuse în opt categorii diferite.

Sprijin pentru ONG-urile care desfășoară activități de asistență socială
Luni, 15 aprilie 2024

Consiliul Județean Covasna alocă anual 1 milion de lei, finanțare nerambursabilă, pentru ONG-urile care desfășoară activități de asistență socială în județul nostru. Prin intermediul proiectelor acestor ONG-uri, peste 2000 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu și servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, pe parcursul anului 2024. Astfel, trei organizații acreditate, respectiv Fundația Creștină Diakónia, Caritas – Alba Iulia Asistență Medicală și Socială și Crucea Roşie - Filiala județeană, primesc finanțare în acest sens.

Apel de depunere proiecte pentru finanțare nerambursabilă din partea CJ Covasna
Joi, 22 februarie 2024

Consiliul Județean Covasna lansează apelul de proiecte către ONG-urile și unitățile de cult care doresc să depună cerere de finanțare nerambursabilă pentru opt categorii diferite. Termenul limită de depunere a proiectelor este 22 martie, iar implementarea acestora trebuie să se facă între 29 aprilie și 5 decembrie 2024.

2024 – anul cooperării în Județul Covasna
Vineri, 16 februarie 2024

Întrunit în ședința ordinară de joi, 15 februarie, Consiliul Județean Covasna a adoptat bugetul pentru anul 2024, un buget fondat pe baza cooperării dintre comunitățile și instituțiile județene. Astfel, în 2024, Județul Covasna va avea un cadru financiar de 537 de milioane de lei, adică 107 milioane de euro.

 

Planuri solide pentru dezvoltare, chiar și cu buget redus în 2024
Miercuri, 7 februarie 2024

În ședința ordinară de marți, 23 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a adoptat hotărârea privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit, estimat a se încasa la bugetul de stat. Suma repartizată este de 36,8 milioane lei.

Peste 700 de elevi covăsneni vor primi suma forfetară pentru navetă
Miercuri, 31 ianuarie 2024

În ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a stabilit valoarea unitară, lei per kilometru, aferentă sumei forfetare pentru elevii care nu merg la școală în localitatea de domiciliu și nu dispun de transport public ori de transport tip curse școlare. În județul Covasna, suma forfetară stabilită va fi 35 bani/km.

Oamenii și autoritățile locale, județene, suportă consecințele deciziilor fără noimă ale Guvernului
Joi, 21 decembrie 2023

 Guvernul de la București a impus, prin pachetul de austeritate, o reorganizare a instituțiilor publice. Vorbim despre o propunere elaborată fără cap, care, câteva luni mai târziu, când trebuia pusă în aplicare, nu a mai fost valabilă, căci Guvernul a dat înapoi”, a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, după ce 11 proiecte de hotărâre a trebuit să fie retrase de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu desfășurate joi, 21 decembrie.

Solidaritate la sfârșit de an
Vineri, 15 decembrie 2023

Joi, 14 decembrie, Consiliul Județean Covasna a aprobat hotărârea privind repartizarea pe UAT-uri a sumei de 2 milioane de lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar, fond aflat la dispoziția Consiliului Județean. La inițiativa municipalității Sfântu Gheorghe, suma cuvenită reședinței de județ va fi redirecționată către zonele rurale, în vederea derulării programelor de dezvoltare locală.

Consiliului Județean anunță majorarea bugetului
Joi, 7 decembrie 2023

Bugetul Consiliului Județean Covasna a fost majorat cu peste 5,6 milioane de lei în prima săptămână a lunii decembrie. În ședința ordinară de joi, 7 decembrie, Consiliul Județean a decis, între altele, repartizarea fondurilor primite.

 

Recunoașterea meritelor elevilor și profesorilor care fac mai mult
Miercuri, 6 decembrie 2023

Anul acesta, 467 de elevi și 256 de cadre didactice din Județul Covasna vor primi premii în bani din partea Consiliului Județean Covasna pentru rezultatele deosebite obținute la etapele județene ale concursurilor și competițiilor sportive. Miercuri, 6 decembrie, și-au primit premiile câștigătorii de la Colegiul Székely Mikó și Colegiul Reformat Székely-Mikó, precum și câștigătorii școlilor generale Turóczi Mózes și Petőfi Sándor din Târgu Secuiesc.

Gala „Transylvanian Spirit” 2023: Câștigătorii celei de-a II-a ediții
Miercuri, 22 noiembrie 2023

Cea de-a doua ediție a concursului de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, „Transylvanian Spirit”, organizat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, s-a încheiat duminică, 19 noiembrie, cu o gală de premiere a câștigătorilor, desfășurată online.

Și în 2023 autoritățile județene sunt pregătite corespunzător pentru intervențiile de deszăpezire
Luni, 13 noiembrie 2023

Întreținerea drumurilor județene va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna, conform deciziei Consiliului Județean Covasna adoptate în ședința ordinară din octombrie. În lunile de iarnă care vor urma, societatea respectivă, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului. Din aceste baze vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice vor impune acest lucru.

Se construiesc case de tip familial în Târgu Secuiesc și Ghelința
Vineri, 10 noiembrie 2023

Întrucât evoluția prețurilor materialelor de construcții se află într-o continuă creștere, Consiliul Județean, întrunit în ședință ordinară, joi, a aprobat modificarea Convenției de asociere între județul Covasna și Fundația SERA România, cu privire la înființarea a două case de tip familial în municipiul Târgu Secuiesc și în comuna Ghelința.

Invitați de seamă la redeschiderea Muzeului Național Secuiesc
Joi, 9 noiembrie 2023

Joi, 8 noiembrie, Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe a fost gazda unul eveniment special la care au participat reprezentanții muzeelor din județele Sibiu și Brașov, reprezentantul ADR Centru, precum și reprezentanții instituțiilor publice și culturale din județ. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a le oferi acestor invitați selectați oportunitatea de a explora și de a aprecia transformările și îmbunătățirile aduse Muzeului Național Secuiesc.

Noi demersuri pentru creșterea capacitații de depozitare a deșeurilor
Joi, 19 octombrie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi, 19 octombrie, într-o ședință ordinară pentru a discuta și aproba mai multe proiecte și inițiative importante pentru dezvoltarea județului.

Kürtőskalács 2023 - ediția de aur a Festivalului Deliciilor Dulci
Luni, 9 octombrie 2023

Cea de-a V-a ediție a „Festivalului Deliciilor Dulci – Kürtőskalács” a fost marcată de evenimente pline de culoare și gust, care au „invadat” piața centrală a orașului Sfântu Gheorghe, în weekendul 6-8 octombrie. Un kürtőskalács record, lung de 20 m, un altul poleit cu aur comestibil, rețete inovatoare, cofetari de excepție, spirit de echipă, dar și de competiție, concerte, arome îmbietoare și multă distracție, toate au fost ingredientele care au făcut ca această ediție să fie una de un real succes.

 

Transportul public, reluat în zona Tg. Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului
Joi, 5 octombrie 2023

Începând cu data de luni, 09 octombrie, se va relua transportul public, prin curse regulate, în zona Tg. Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului. Această măsură vine în urma eforturilor susținute ale Consiliului Județean Covasna de a restabili serviciile de transport public în beneficiul comunităților locale. În cadrul ședinței ordinare de joi, consilierii au aprobat 31 de trasee atribuite, în vederea a asigurării transportului public în toate zonele din județ, însă procedura de atribuire pentru încă 16 trasee continuă.

Un Kürtőskalács cu totul și cu totul de aur, vedeta Festivalului Deliciilor Dulci de anul acesta
Joi, 28 septembrie 2023

În weekendul viitor, 6-8 octombrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe se va desfășura cea de a V-a ediţie a „Festivalului Deliciilor Dulci „Kürtőskalács”, la care, până în prezent, s-au înscris 14 echipe din județele Covasna, Harghita, Mureș, Cluj și Brașov. Cei interesați să participe se mai pot înscrie până luni, 2 octombrie.

Consiliul Județean Covasna: sprijin pentru sport, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și măsuri pentru siguranța rutieră
Joi, 28 septembrie 2023

În cadrul ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean Covasna, au fost abordate și soluționate probleme de o importanță semnificativă pentru dezvoltarea județului. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte variate, între care acordarea de sprijin financiar pentru sportul de tineret, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și creșterea siguranței rutiere prin achiziționare de aparate Drugtest.

CJ Covasna susține familiile covăsnene
Joi, 7 septembrie 2023

Consiliul Județean Covasna consideră că sunt importante programele care susțin comunitățile locale și familiile – astfel că pe lângă proiectele asigurate din bugetul propriu, autoritățile județene profită de fiecare oportunitate de a atrage fonduri naționale și europene în vederea îmbunătățirii calității vieții

Programul „Primul ghiozdan” continuă și în anul 2023
Marți, 22 august 2023

În urma voturilor exprimate în ultima ședință, Consiliul Județean Covasna a dublat cuantumul finanțării pentru elevii câștigători ai concursurilor și competițiilor sportive județene, precum și pentru profesorii acestora, suma ajungând la 200 de mii de lei. De asemenea, Consiliul Județean va aloca în acest an o sumă mai mare pentru programul „Primul ghiozdan".

La Zăbala, va fi construită o tabără nouă  
Joi, 17 august 2023

În ședința de joi, desfășurată online, Consiliul Județean Covasna a aprobat, între altele, participarea Spitalului Județean la un apel de proiecte în vederea digitalizării serviciilor, extinderea clădirii ambulatoriului, precum și modernizarea Taberei de la Zăbala.

Proiectele de modernizare a judeţului continuă cu sprijinul Ministerului Dezvoltării
Vineri, 4 august 2023

Ministrul Adrian Veştea s-a aflat într-o vizită de lucru la Sfântu Gheorghe

Susținem sportul de performanță
Marți, 25 iulie 2023

În cadrul ședinței ordinare de miercuri,19 iulie, Consiliul Județean Covasna a aprobat, între altele, finanțarea Asociației Clubul Sportiv (ACS) SepsiSIC cu suma de 4,5 milioane de lei pentru derularea unui amplu program de activități sportive.

Dezvoltare accelerată: Investiții în drumuri și finanțare europeană în perspectivă
Joi, 29 iunie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi într-o ședință ordinară în cadrul căreia au fost aprobate mai multe proiecte privind reabilitarea drumurilor județene, obținerea de finanțare din proiecte europene, precum și alte proiecte de importanță locală sau județeană.

Se dă startul celui de-al V-lea Concurs Internațional de Atelaje de la Olteni
Miercuri, 14 iunie 2023

În acest weekend, 16-18 iunie, începe cea de-a V-a ediție a Concursului Național și Internațional de Atelaje cu doi cai de la Olteni, la care vor participa 16 atelaje din România și Ungaria. Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna, Federația Ecvestră Română și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „AgroSic”. Una dintre noutățile ediției din acest an este prezentarea hărții ecvestre a județului Covasna.

Unitate și colaborare de decenii: 30 de ani de înfrățire Covasna-Veszprém
Vineri, 9 iunie 2023

Vineri, 9 iunie, la Muzeul Național Secuiesc, proaspăt reabilitat, a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Covasna, prilejuită de aniversarea a 30 de ani de înfrățire cu județul Veszprém din Ungaria.

Noutăți