Sunteți aici: » Știri

Știri

O nouă şcoală va fi construită la Comandău
Marți, 14 februarie 2017

„Se poate ieşi bine şi din situaţii dificile: în locul şcolii distruse
în parte şi grav afectate de incendiu, vom construi una nouă. Pe
termen scurt, incidentul nefericit face dificilă situaţia elevilor din
comună, însă vom construi o şcoală nouă, una care va corespunde
cerinţelor actuale, astfel, sperăm că elevii din localitate situată la
cea mai înaltă altitudine din judeţ vor încheia anul şcolar în
condiţii mult mai bune” – a spus Tamás Sándor, preşedintele
Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Niculina Țînțar a primit Premiul Háromszék pentru cultură
Marți, 14 februarie 2017

La Sfântu Gheorghe, în data de 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului
Mihai Eminescu, seria de evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale
a avut loc la Centrul de Cultură Arcuş. Tot cu aceeastă ocazie a fost
decernat şi Premiul Háromszék pentru cultură.

Cererile de sprijin financiar pentru programul „Şcoală după şcoală” se pot depune începând din 27 ianuarie
Marți, 14 februarie 2017

Cu ocazia şedinţei ordinare din luna ianuarie, consilierii judeţeni au
decis ca judeţul să sprijine Programul „Şcoală după şcoală” care se
derulează în instituţiile de învăţământ din judeţ, după orele de curs,
iar clădirea Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune – Háromszék
Táncegyüttes” Sfântu Gheorghe să treacă în domeniul public al
județului Covasna.

S-au finalizat lucrările de reabilitare a spitalului
Vineri, 4 noiembrie 2016

„La data de 1 noiembrie am încheiat, din punct de vedere juridic și practic, lucrările de reabilitare a acelei părţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Dr. Fogolyán Kristóf« care au fost finanţate prin Programul Operaţional Regional. Vom continua lucrările în acele locuri unde lucrările de construcţie vor fi finanţate din fonduri proprii” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Rectificare de buget în Covasna
Vineri, 4 noiembrie 2016

Ministerul Finanţelor Publice, precum şi Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, au repartizat către primării sumele care se acordă din cotele defalcate din impozitul pe venit, aceste sume fiind destinate acoperirii costurilor de funcţionare, rambursării unor datorii, respectiv pentru finanţarea unor proiecte mai mici de infrastructură.

Paşi mici, dar importanţi
Vineri, 4 noiembrie 2016


În cadrul întrunirii ordinare din data 27 octombrie, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a adoptat mai multe decizii care vor avea o importanţă majoră în derularea proiectelor pe termen lung.0

Recunoaştere pentru promovarea turistică a judeţului Covasna
Vineri, 4 noiembrie 2016

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a câştigat ieri locul doi la eTravel Awards, în secţiunea Best Destination Campaign, campanii online de promovare a unei regiuni, a unui oraş sau a unei ţări (Romania & International), pentru activitatea de promovare turistică a judeţului, desfăşurată în ultimul an, în cadrul proiectelor #ViziteazaCovasna şi #TinutulConacelor.

Zilele Turismului Covăsnean
Luni, 29 august 2016

În perioada 19–25 septembrie 2016, se vor desfăşura Zilele Turismului Covăsnean, eveniment organizat de către Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna.

Modernizarea drumului judeţean 112 poate începe
Luni, 29 august 2016

Sectorul de drum judeţean 112, amplasat între Sfântu Gheorghe, Ilieni, Dobolii de Jos şi limita judeţului Braşov, intră în modernizare totală. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna astăzi a semnat contractul de execuţie cu Viarom Construct SRL. Lucrările vor fi începute în mijlocul lunii septembrie.

Luni, 22 august 2016

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna lansează apel către reprezentanții societății civile, autorităţile locale de a găsi cele 7 minuni ale judeţului Covasna. De asemenea, şi persoanele fizice vor putea face propuneri care vor cuprinde imagini şi scurte descrieri ale obiectivelor propuse a fi incluse în lista minunilor. Propunerile vor fi transmise în perioada 10 august şi 1 septembrie 2016.

Inaugurarea de pod la Aita Mare
Marți, 9 august 2016

Pe feţele tuturor celor care au participat la eveniment se putea citi un sentiment de bucurie şi mulţumire: după o lungă perioadă de timp, noul pod peste râul Olt, ce leagă Aita Mare şi Apaţa, a fost dat în folosinţa locuitorilor din zona Baraoltului joi, 4 august. Obiectivul a costat peste 600.000 de euro şi a fost finanţat din bugetul Consiliului (CJ) Judeţean Covasna.

Marketing online pentru regiune
Marți, 9 august 2016

„Bloggerilor şi jurnaliştilor români le-am oferit ospitalitate în judeţul Covasna cu patru ocazii diferite” – conchide Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna. Potrivit acestuia, 75% din vizitatorii care sosesc în judeţul nostru sunt de naţionalitate română, astfel, este evident că destinaţiile turistice locale sunt promovate prin intermediul unor surse interne credibile.

Marți, 19 iulie 2016

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna anunță o selecție de parteneri – agenții de turism - pentru crearea unui pachet turistic în cadrul programului „Vizitează Covasna / Irány Háromszék”, prin care se dorește creșterea numărului de înnoptări în județ, prelungirea sezonului turistic / crearea unui extrasezon, creșterea vizibilității destinației turistice județul Covasna.

Marți, 24 mai 2016

În luna mai se va desfăşura o nouă ediţie a concursului din cadrul Programului „Mărul”,: participanţii pot câştiga cărţi, atlase din domeniul ştiinţelor naturale, pentru dotarea şcolii, precum şi cutii pentru sandwich, creioane, rechizite şcolare şi alte numeroase accesorii şi obiecte care evidenţiază calităţile pozitive ale mărului.

1 milion de lei pentru spital
Vineri, 20 mai 2016

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”a primit de la Ministerul Sănătăţii un sprijin financiar cu destinaţie specială: instituţia a căpătat 1.000.000 lei pentru înlocuirea diferitelor conducte.

7000 de basculante de pământ pentru a acoperi fosta groapă de gunoi
Vineri, 20 mai 2016

Fosta rampă de gunoi va rămâne doar o amintire: circa 7000 de camioane de pământ, 3 straturi de izolaţii şi o conductă de captare gaze pe o distanţă de 5,6 km vor asigura o bună izolare, astfel ca gunoaiele depozitate, de mai multe decenii încoace, să nu contamineze nici solul şi nici pânza freatică.

Joi, 19 mai 2016

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4 pentru ocuparea funcției vacante de șef birou (funcție de execuţie) la biroul de administrație din cadrul aparatului tehnic al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Luni, 9 mai 2016

Ţinutul Secuiesc, ca regiune istorică, contribuie cu siguranţă la îmbogăţirea Uniunii Europene, prin tradiţiile sale culinare. Printre acestea se numără şi prepararea cozonacului secuiesc, „kürtőskalács”, îndeletnicire care asigură un trai decent pentru mai multe familii din judeţul Covasna. În 2016, la serbarea Zilei Europei, cel mai important rol l-a avut din nou această delicatesă.

S-a inaugurat staţia de epurare de la Estelnic
Vineri, 25 martie 2016

Staţia de epurare a apelor uzate de la Estelnic a fost pusă în funcţiune printr-o simbolică apăsare de buton. Investiţia de 5,5 milioane lei include şi reţeaua de canalizare.

S-a prelungit cu patru zile perioada de înscriere la Bienala de Grafică
Vineri, 25 martie 2016

Organizatorii Bienalei de Grafică din Ținutului Secuiesc, ediția a IV-a anunță prelungirea perioadei de înscriere cu patru zile, astfel în loc de 25 martie 2016, ora 12:00 data limită inițială pentru trimiterea reproducerilor digitale, lucrările sunt acceptate până pe data de 29 martie 2016, ora 24.

Ţinutul Secuiesc, în apropiere îndepărtată
Vineri, 25 martie 2016

Ţinutul Secuiesc a reprezentat o pată de culoare unică în cadrul Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, din Budapesta ce a avut loc în perioada 3–6 martie şi la care au participat un număr de 350 de expozanţi din 28 de ţări.

Vineri, 5 februarie 2016

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: consilier.

Marți, 26 ianuarie 2016

În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.

Joi, 14 ianuarie 2016

În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.

Spital Judeţean modern pentru Covasna
Luni, 11 ianuarie 2016

Luni, 21 decembrie conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi reprezentanţii presei au vizitat împreună lucrările de investiţii ce se desfăşoară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Reabilitarea spitalului judeţean, finalizată în proporţie de 90%
Luni, 11 ianuarie 2016

Proiectele finanţate din fonduri europene ale a căror dată de finalizare era 31 decembrie 2015, trebuie finalizate până la data de 30 iunie 2016.

Reabilitarea şcolii din Dalnic – rezultat al efortului comun
Luni, 11 ianuarie 2016

Clădirea Şcolii Gimnaziale „Darkó Jenő” din Dalnic, reabilitată la exterior şi interior, a fost inaugurată oficial vineri, 18 decembrie. Costurile investiţiei se ridică la 404 mii lei. Acesta este un proiect la care Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a contribuit cu suma de 75 mii lei, cea mai mare parte din cheltuieli fiind suportată din bugetul local. În acelaşi timp, au lucrat mult şi sătenii: au adus lemne pentru construcţii şi au ajutat pe parcursul desfăşurării lucrărilor.

Anul viitor, se va înfiinţa la Comandău un cabinet stomatologic şi o farmacie
Luni, 11 ianuarie 2016

La Comandău a avut loc, în ziua de 3 decembrie, şedinţa extraordinară în teritoriu a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul căreia consilierii judeţeni au votat pentru acordarea Asociaţiei Clubul Sportiv Sepsi SIC a unei noi sume de 367.500 lei. Tot în cadrul acestei şedinţe, plenul CJ a votat alocarea sumei de 32 mii lei pentru Muzeul Naţional Secuiesc, sumă din care se va reabilita mecanismul ceasului din turnul clădirii galeriei de artă, aflată în centrul oraşului Sfântu Gheorghe.

Noutăți