Sunteți aici: » Știri

Știri

Echipa Sfîntu Gheorghe câştigătoare
Duminică, 5 februarie 2012

Turneul internaţional de handbal feminin a fost câştigat de echipa din Sfîntu Gheorghe. Cupa Carpaţilor, înfiinţat în 1996, a avut loc pentru prima oară în judeţul Covasna. În perioada 4–5 februarie, în Sala Sporturilor „Szabó Kati” pentru Cupa Carpaţilor s-au întrecut echipe din Horná zem, Voivodina, Ungaria şi Transilvania.

Muzeul va purta numele lui Incze László
Joi, 2 februarie 2012

. Muzeul, care îşi datorează existenţa muncii statornice a lui Incze László, şi-a deschis porţile acum 40 de ani, mai exact pe trei martie” – a spus preşedintele Tamás Sándor în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean Covasna ce a avut loc la Tîrgu Secuiesc.

Mai mulţi bani pentru gospodari
Vineri, 27 ianuarie 2012

„Vrem să creştem numărul proiectelor care trec cu succes etapele de evaluare ale concursurilor de proiecte în domeniul agriculturii şi zootehniei” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Joi, 29 decembrie 2011

Fodor István, primarul comunei Bodoc, a prezentat cele trei autoutilitare achiziţionate prin măsura 322 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, precum şi a conducătorilor locali.

Joi, 22 decembrie 2011

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare provenind de la Fondul alimentar de urgenţă UE, în judeţul Covasna, a fost finalizată înainte de sărbători. Cu această ocazie, nevoiaşii au primit nu numai făină, ci şi alte alimente nealterabile ca: lapte praf, mălai, paste făinoase, orez şi biscuiţi.

Miercuri, 21 decembrie 2011

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit în ultima sa şedinţă ordinară din acest an, a aprobat suplimentarea numărului de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” cu 12 posturi de medici rezidenți, printre care şi un medic oncolog şi un medic pediatru.

Luni, 19 decembrie 2011

La Ghidfalău, potabilizarea apei se realizează în patru bazine, numeroase vane şi printr-un sistem complex de conducte, iar alimentarea cu apă potabilă a satelor aparţinătoare comunei se realizează potrivit standardelor europene.

Vineri, 16 decembrie 2011

Din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată, Guvernul a alocat pentru judeţul Covasna suma de 4.178.000 lei, pentru finalizarea unor lucrări de investiţii începute în baza O. G. nr. 7.

Miercuri, 30 noiembrie 2011

„Am încredere în imparţialitatea justiţiei noastre, în pofida faptului că am dubii în ceea ce priveşte obiectivitatea” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la şedinţa ordinară din 30 noiembrie.

Luni, 28 noiembrie 2011

Demeter Zoltán, secretarul Asociaţiei Speo-Turistice şi de Protecţia Naturii „Lumea Pierdută” din Baraolt, a preluat diploma dovedind în mod oficial că ulmul de la Căpeni a câştigat cea de-a doua ediţie a competiţiei „Arborele Anului în România”, cu peste 13.000 de voturi valide.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011

La sfârşitul săptămânii, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a verificat personal lucrările pe drumurile din judeţul Covasna, fiind mulţumit de evoluţia acestora. Sâmbătă, 26 noiembrie, la Ojdula, ministrul a declarat că vor fi bani şi pentru întreţinerea drumurilor naţionale existente.

Vineri, 25 noiembrie 2011

Uniunea Pedagogilor Maghiar din România, Filiala Sfîntu Gheorghe a acordat Premiul pentru întreaga activitate pentru 26 de profesori din judeţul Covasna.

Duminică, 20 noiembrie 2011

Duminică, 20 noiembrie în Dobolii de Jos a avut loc sărbătoarea dedicată celor 550 de ani de atestare documentară a satului.

Duminică, 6 noiembrie 2011

Duminică, 6 noiembrie, programul intitulat „Covasna, casa noastră” din cadrul campaniei de informare „Cutreierarea judeţului” a ajuns la Arcuş. La discuţiile deschise, localnicii din Arcuş şi-au exprimat mulţumirea privitor la dezvoltarea actuală a comunei, dar nu au uitat nici de izvorul Gloria.

Vineri, 4 noiembrie 2011

„În judeţul Covasna, în cadrul programului «Drumul Apelor Minerale« am obţinut o finanţare în valoare totală de 6,5 milioane euro, din care, pentru realizarea ştrandului de la Baraolt au fost alocate 650.000 euro.

Joi, 3 noiembrie 2011

În 3 noiembrie a avut loc la Covasna reuniunea grupului de lucru al AER (Assembly of European Regions - Adunarea Regiunilor Europene) pentru implementarea sistemului e-Health.

Sâmbătă, 22 octombrie 2011

În cadrul conferinţei-atelier, intitulată „Studii asupra Ţinutului Secuiesc”, ce a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, la Arcuş, Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean a anunţat că Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale îşi va deschide sucursală la Sfîntu Gheorghe.

Vineri, 21 octombrie 2011

Faptul că Muzeul Breslelor din Tîrgu Secuiesc a devenit o instituţie culturală de nivel înalt, se datorează în mare parte fondatorului, iar mai târziu directorului instituţiei, Incze László. Specialistul, care a decedat acum câţiva ani, a lăsat moştenire oraşului un muzeu valoros, fapt pentru care am semnat şi eu cererea pentru ca instituţia să poarte numele fostului său conducător, cererea fiind lansată de Cercul Prietenilor lui Incze László – a declarat Tamás Sándor.

Marți, 18 octombrie 2011

În perioada 17–19 octombrie, delegaţia landului Brandenburg din Germania a organizat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Centru. Una dintre destinaţiile vizitei a fost judeţul Covasna. Marţi, 18 octombrie, delegaţia s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţii administraţiei publice judeţene şi cu oameni de afaceri locali.

Luni, 17 octombrie 2011

Ieri, reprezentanţii autorităţii publice județene, mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei „Lumea Pierdută”, precum şi, cu mic cu mare, localnicii din Căpeni s-au adunat sub ulmul de aproximativ 300 de ani, „candidatul” din Trei Scaune al competiţiei „Arborele anului din România”, ediţia a II-a, pentru a-i încuraja în continuare pe toţi cei interesaţi să-şi exprime votul pentru arborele preferat. Evenimentul este legat de următoare staţie a seriei de programe intitulată „Covasna, casa noastră”.

Joi, 13 octombrie 2011

La Sfîntu Gheorghe a avut loc întâlnirea organizaţiilor participante la programul Natura 2000, scopul acesteia fiind ca asociaţiile care se îngrijesc de diferitele zone protejate ale Ţinutului Secuiesc să aibă posibilitatea de a face schimb de experienţă despre activitatea ecologică din județ şi să găsească soluţii pentru problemele comune.

Vineri, 7 octombrie 2011

Soare strălucitor, acompaniament de fanfară şi atmosfera zilelor comunei organizată în mijlocul verii au caracterizat starea de spirit de la inaugurarea bazei de tratament de la Olteni, realizat în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale”.

Miercuri, 5 octombrie 2011

Timp de peste trei luni de zile Biblioteca Județeană „Bod Péter” nu a avut conducător. Szonda Szabolcs, fiind revocat din funcție în urma deciziei judecătorești etichetată drept antimaghiară, a fost singurul care a candidat pentru funcția de director al instituției. La examenul de concurs pentru ocuparea postului ce a avut loc în data de 5 octombrie, el a obținut media de 9,98.

Vineri, 30 septembrie 2011

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, respectiv Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Antal Árpád şi Rácz Károly, primarii municipiilor Sf. Gheorghe, respectiv Tg. Secuiesc au semnat, vineri, 30 septembrie, la sediul autorităţii administraţiei publice judeţene, şapte contracte de finanţare pentru proiecte depuse în cadrul POR, în valoare totală de 115 milioane de lei.

Miercuri, 28 septembrie 2011

Fondul pentru Mediu din subordinea Ministerului Mediului și Pădurilor condus de Borbély László a acordat un sprijin financiar în valoare de 38 milioane lei pentru șapte localități ai județului Covasna.

Vineri, 23 septembrie 2011

Vineri, 23 septembrie, într-un cadru festiv și cu atmosferă plăcută a avut loc inaugurarea noului pod de la Belin. Peste o sută de participanți au urmărit defilarea fanfarei pe podul recent finalizat.

Joi, 11 august 2011

Joi, 11 august, la Tg. Secuiesc a avut loc deschiderea festivă a Concursului profesional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etapa naţională, în prezenţa ministrului administraţiei şi internelor, Traian Igaș.

Vineri, 5 august 2011

Cea de a zecea ediţie a Zilelor Comandăului a început vineri, 5 august, la prânz cu un eveniment neobişnuit. În această dată a avut loc „botezul” şcolii din localitate în prezenţa lui Bajtai Erzsébet, soţia ambasadorului Ungariei, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, şi a invitaţilor din ţara-mamă, printre care Bige Lajos, cel care a donat bibliotecii locale aproape zece mii de volume, respectiv în prezenţa foştilor şi actualilor pedagogi ai instituţiei.

Luni, 1 august 2011

Consiliul Judeţean a decis cumpărarea Hotelului Bodoc, de la S.C.T.A Oltul SA. Cel mai mare hotel al municipiului strică imaginea centrului de ani de zile, în timp ce lucrările de modernizare au fost întrerupte de mai mulţi ani.

Sâmbătă, 30 iulie 2011

Primii vizitatori sosiţi la Galopul Secuiesc, organizat pe Platoul „Óriáspince-tető” de la Moacşa, au fost întâmpinaţi de o privelişte asemănătoare cadrelor filmelor istorice. Înainte de deschiderea evenimentului, monumentul de la Moacşa – unul dintre cele mai impresionante monumente ale regiunii Trei Scaune – a fost învăluit de o ceaţă densă, fapt ce nu a stricat însă buna dispoziţie a husarilor.

Noutăți