Continuă lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene
Luni, 7 septembrie 2015Judeţul Covasna a primit 6,5 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile comunale şi judeţene, în urma rectificării bugetare.
Judeţul Covasna a primit 6,5 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile comunale şi judeţene, în urma rectificării bugetare.
„Suma este considerabil mai mare decât în anii precedenți, însă este semnificativ mai mică decât cea care ar fi necesară pentru acest scop. Suma alocată din bugetul propriu al judeţului pentru construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor a fost de zece ori mai mare decât cea primită acum. Am stabilit destinaţia acestei sume, împreună cu primarii: aceasta va fi utilizată pentru reparaţia drumurilor comunale şi judeţene” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, referitor la fondurile alocate de Guvern.
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Covasna care a avut loc joi, 3 septembrie, preşedintele administraţiei judeţene a prezentat şi un raport privind lucrările la drumurile judeţene: „Avem un total de 267 km de drumuri clasificate şi încadrate ca drumuri judeţene. La începutul anului, s-a putut spune că puţin mai mult decât 60 km dintre acestea au fost în stare tehnică bună, restul de 200 km au necesitat reparaţii mici sau mai însemnate. La începutul acestui an am promis că, în 2015, se vor asfalta 100 km de drumuri. Acum, când din acest an au mai rămas mai puţin de 6 luni, trebuie să spun că lucrările, în totalitatea lor, progresează bine.”
S-a turnat un covor asfaltic nou pe drumul judeţean 114, tronsonul dintre Sânzieni şi Lemnia (19,2 km – 4 milioane lei), pe drumul judeţean 121F, tronsonul dintre Cernat şi Ghelinţa (14,4 km – 3 milioane lei), pe drumul judeţean 103E, tronsonul dintre Hăghig şi Micloşoara (16,2 km – 3,4 milioane lei), sunt în curs de derulare lucrările de modernizare pe drumul 121A, tronsonul care face legătura dintre noul pod şi localitatea Aita Mare (2,2 km – 850 mii lei), iar lucrările pe drumul judeţean 121A, tronsonul dintre Aita Medie şi Aita Mare (4,2 km – 1 milion lei), au fost finalizate. În această toamnă va fi aşternut un nou covor asfaltic pe DJ 122, tronsonul dintre Micfalău şi Baraolt: aici se vor reabilita secţiunile de drum deja asfaltate (14 km – 3 milioane lei), deoarece pe elemente prefabricate de beton și secțiuni pietruite nu se poate turna asfalt, acest covor asfaltic nu ar fi de lungă durată. S-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului judeţean 103B, tronsonul dintre Chilieni şi Ozun, în valoare de 5 milioane lei. Tamás Sándor a spus că se vor executa lucrări de asfaltare pe o porţiune de drum de 12 km, spre zona Buzaielor, pentru care se aşteaptă alocarea a 10 milioane lei din fonduri PNDL. Plenul CJ Covasna a aprobat proiectul de reabilitare a drumului judeţean 112 care face legătura între Sfântu Gheorghe şi Ilieni, astfel se poate demara procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor – valoarea acestor lucrări prevăzută în plan fiind de 15 milioane lei. Se pot demara şi lucrările de reabilitare la drumul judeţean 112A care face legătura între Angheluş, Ghidfalău şi Valea Crişului, contractul de achiziţie publică fiind deja semnat: valoarea acestuia este de 1,6 milioane lei. Reabilitarea tronsonului Boroşneu Mare–Zagon (drumul judeţean 121A + 121D) în lungime de 11,2 km va costa 2,4 milioane lei. Investiţia pentru drumul judeţean 121A – turnarea unui covor asfaltic pe o lungime de 6 km de la podul din satul Leţ în direcţia Moacşa şi care are o valoare de 15 milioane lei – face parte din categoria investiţiilor mai costisitoare.
Consilierii judeţeni au aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi.