Sunteți aici: » Știri » Planuri de modernizare la început de an

Planuri de modernizare la început de an

Joi, 12 ianuarie 2023

În ședința de joi, 13 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a aprobat repartizarea a peste 38,1 milioane de lei, suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat, care reprezintă fond la dispoziția Consiliului Județean Covasna.

Încercăm să susținem proiectele de dezvoltare în așa fel, încât să fie echilibru la nivel regional. De asemenea, sumele sunt repartizate după o serie de consultații prealabile cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor în cadrul ședinței.

Comunele au primit sume cuprinse între 200 și 500 de mii de lei.  Din acest fond, Municipiul Sfântu Gheorghe a primit 17,5 milioane de lei, Târgu Secuiesc 4,22 milioane de lei, orașul Covasna 2,69 milioane de lei, orașul Baraolt 1,78 milioane de lei, iar orașul Întorsura Buzăului 500 de mii de lei.

Spitalele din Târgu Secuiesc și Baraolt deservesc nu numai orașele, ci și zonele limitrofe. Prin urmare, este important ca și comunele din jurul orașelor să contribuie financiar. Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc a primit 225.000 de lei de la administrațiile locale din regiune, iar la rândul său, Spitalul Orășenesc din Baraolt a primit 130.000 de lei de la administrațiile din regiunea sa. Cu aceste sume au fost suplimentate bugetele celor două orașe”, a mai adăugat președintele.

 

Tot în cadrul ședinței de joi, vicepreședintele Jakab István Barna a prezentat planurile de modernizare a drumului județean dintre Sânzieni și Lemnia. După cum se știe, DJ114, în lungime de 19 km, care parcurge 8 comune, urmează a fi finanțat prin Programul REGIUNEA Centru 2021-2027.

În momentul de față, adoptăm documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție. Proiectul tehnic va fi realizat până la sfârșitul anului, după care vom putea aplica pentru finanțare europeană”, a spus vicepreședintele.

Valoarea estimată a acestei investiții se ridică la 36 de milioane de euro.

De asemenea, consilierii reuniți joi  au actualizat documentațiile pentru trei proiecte de modernizare de drumuri județene. Actualizările au fost făcute la solicitarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Modernizarea drumurilor județene din Valea Crișului, Angheluș și Bixad, care sunt incluse la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Noutăți