Sunteți aici: » Știri » Apel de participare Bienala de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc, ediţia a III-a, 2017

Apel de participare Bienala de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc, ediţia a III-a, 2017

Marți, 25 iulie 2017

Anunțăm organizarea celei de a III-a ediţii a Bienalei de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc   proiect care este produsul unui parteneriat cultural între consiliile județene și centrele de cultură din Covasna, Harghita și Mureș

Anunțăm organizarea celei de a III-a ediţii a Bienalei de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc   proiect care este produsul unui parteneriat cultural între consiliile județene și centrele de cultură din Covasna, Harghita și Mureș.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul profesional al următoarelor organizații: Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR) şi Federația Mondială a Artiștilor Fotografi Maghiari (FMAFM).

Bienala de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc este un proiect de anvergură internaţională, care mizează pe forţa acestui spaţiu cultural de a deveni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică pentru artiştii fotografi de pretutindeni, pe măsura valorii lor.

Concursul de fotografie din cadrul Bienalei, ediţia a III-a, este structurat pe următoarele secţiuni:

A – Open – se pot înscrie 1-3 fotografii pe orice temă (dar care nu au legătură cu tematica categoriilor B și C), de ex. călătorie, sport, portret, eveniment, natură, etno, nud  etc.

B – Mișcare – se pot înscrie serii de fotografii cuprinzând 2-5 fotografii care să exprime dinamica, energia și/sau elanul mișcării

C – Pâinea – fotografii legate de lumea / povestea pâinii, de la procesul de producție şi tipuri de pâine, până la consum şi tradiţii legate de acest produs.

Condiţiile de participare :

•       Participarea la concurs este gratuită, poate participa oricine, indiferent de vârstă și ocupație, cu excepția membrilor juriului și a organizatorilor.

•       Lucrările pot fi trimise exclusiv online, prin site-ul www.fotobiennale.ro. Fotografiile se pot încărca în format JPG, după autentificarea pe site.

•       Dimensiunea fotografiilor trimise este de minimum 6 megapixeli, maximum 25 megapixeli. Nu se acceptă fotografiile mărite în mod extrem. Dimensiunea fișierului nu poate depăși 10 Mb.

•       Autorii se pot înscrie în Concurs  cu fotografii care nu au participat la edițiile anterioare ale  Bienalei de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc și care au fost realizate în sau după data de 1 ianuarie 2015.

•       La concurs nu pot participa imagini manipulate. Nu se consideră manipulare reglarea culorilor, tonurilor și a luminozității și, respectiv, eliminarea defectelor tehnice din momentul expoziției, precum și decupajul. Orice altă intervenție atrage după sine eliminarea fotografiei. Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita imaginea originală.

•       Titlul fotografiei se cere într-o singură limbă, în română, maghiară sau engleză. Titlul și categoria vor fi precizate de către autor, pe site-ul www.fotobiannale.ro.

•       Participanții trebuie să fie în posesia totală a drepturilor de autor și de personalitate pentru lucrările înscrise. Organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru eventualele litigii cauzate de lipsa acestor drepturi. Decizia juriului este definitivă și nu poate fi contestată. În interesul promovării evenimentului, organizatorii pot folosi în mod liber, fără plata unor drepturi de autor, dar cu menționarea numelui autorului, fotografiile înscrise. Odată cu înscrierea lucrărilor, autorii acceptă  Regulamentul Bienalei.

•       În baza regulamentului FIAP, Expoziția de fotografie se poate încadra în categoria de imagini proiectate.

•       Data limită de primire a lucrărilor: 20 septembrie 2017, ora 23:59.

 

Lucrările care nu respectă oricare dintre condițiile de mai sus vor fi excluse din Concurs.

Membrii juriului:

Președinte: Gyula Ádám– România / Miercurea Ciuc

 Membri: János Eifert – A.FIAP / Es.FIAP / Ungaria, Eugen Negrea – AFIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR), România / București, Louis Guermond – Franța și László Ede Tordai – AFIAP, România / Târgu Mureș.

Din lucrările acceptate pentru Expoziție se va realiza un Catalog tipărit cu legătură cartonată. Catalogul este redactat în trei limbi – română, maghiară şi engleză –, iar varianta digitală a acestuia o vor primi prin e-mail toți participanții validați la preselecție. Artiştii cu lucrări selectate pentru Expoziţia Bienalei vor primi câte un exemplar gratuit.

Premii:

Toate categoriile:

·       Premiul I – 660 €

·       Premiul II – 440 €

·       Premiul III – 220 €

 

Fotografiile acceptate pentru Expoziție vor fi printate de către organizatori.

Vernisajul Expoziției va avea loc pe 14 octombrie 2017,  la Centrul de Artă din Transilvania din Sfântu Gheorghe. Gala Laureaţilor va avea loc în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron.

Mai multe informaţii pe site-ul (www.fotobiennale.ro) şi pe Facebook (www.facebook.com/photobiennial).

Noutăți