Sunteți aici: » Despre judeţ » Relații externe » Un nou sprijin financiar acordat de Ungaria pentru şcoala din Comandău

Un nou sprijin financiar acordat de Ungaria pentru şcoala din Comandău

Marți, 21 februarie 2017

Şcoala din Comandău care a fost distrusă de flăcări, a primit un sprijin financiar de aproximativ două milioane de forinţi la balul de caritate organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Veszprém

Şcoala din Comandău care a fost distrusă de flăcări, a primit un sprijin financiar de aproximativ două milioane de forinţi la balul de caritate organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Veszprém şi încă 500 de mii de forinţi de la Adunarea Generală a Județului Zala. Suma primită de la judeţele înfrăţite cu judeţul Covasna va fi folosită pentru echiparea instituţiei.

Administratorul public al judeţului Covasna, Kovács Ödön, prezent la balul de caritate din Veszprém, a spus că donaţia exemplară oferită sub formă de ajutor financiar a fost primită cu bucurie, deoarece pentru construirea şi echiparea noii şcoli este nevoie de tot ajutorul disponibil.

Balurile din judeţul Veszprém, organizate în mod regulat, nu se limitează doar la divertisment, ci vizează şi strângerea de fonduri în scopuri caritabile, banii fiind oferiţi unor comunități din ţară sau unor comunităţi maghiare din afara granițelor Ungariei.

„De mulţi ani, avem o relaţie forte bună cu judeţul înfrăţit Veszprém şi la greu, ne ajutăm reciproc. Şi noi am donat suma de trei milioane de forinţi pentru remedierea pagubelor provocate de nămolul roşu. Participanţii balului de caritate de la sfârşitul săptămânii au fost foarte generoşi: din biletele de tombolă s-au strâns 250 de mii de forinţi, suma care a fost completată cu încă două sute de mii de forinţi, de către Gallus Kft. (Srl). Marele premiu al tombolei, un sejur de două nopţi la Grand Hotel Balvanyos****, a fost oferit de judeţul Covasna” – a rezumat Kovács Ödön.

Certificatul de urbanism necesar pentru autorizarea începerii şi lucrărilor de construire a noii şcoli de la Comandău a fost emis, în aceste zile, de către Consiliul Judeţean Covasna.

 

Noutăți