Sunteți aici: » Știri » Trei localități covăsnene au devenit oficial stațiuni turistice de interes local  

Trei localități covăsnene au devenit oficial stațiuni turistice de interes local  

Sâmbătă, 31 decembrie 2022

35 de noi stațiuni turistice de interes local au fost incluse recent pe lista stațiunilor din România. Între acestea, trei se află în Județul Covasna.

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie 2022, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local. Între localitățile astfel atestate, se numără și Municipiul Tg. Secuiesc, comuna Ozun și comuna Barcani. Această atestare este importantă întrucât va duce la creșterea circulației turistice și implicit a cifrei de afaceri a investitorilor în turism, ceea ce înseamnă că, pe termen mediu și lung, va avea un impact pozitiv asupra Județului Covasna.

Ne bucurăm că trei localități covăsnene, Barcani, Ozun și zona turistică din Târgu Secuiesc, au fost desemnate stațiuni de interes local, printr-o decizie luată de Guvern. Pentru a primi acest titlu e  nevoie de cooperare între autorități locale, întreprinzători, operatori turistici, organizații nonguvernamentale etc. Obținerea acestui titlu va asigura totodată un nou avânt în ceea ce privește dezvoltarea turismului în zona noastră” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Tamás Sándor a subliniat de asemenea faptul că autoritățile locale și județene pot contribui la dezvoltarea turismului prin implementarea proiectelor de dezvoltare infrastructurală, în timp ce sfera privată are sarcina de a dezvolta servicii și programe turistice competitive, astfel încât să se obțină o creștere a numărului de turiști în Județul Covasna.

Calificarea reprezintă un potențial turistic neexploatat atât la nivelul Municipiul Târgu Secuiesc, cât și la nivelul zonei din jurul orașului, deoarece contribuie la creșterea numărului de turiști care vizitează regiunea noastră. În plus, va ajuta și la extinderea serviciilor locale, a calității și cantității acestora. În același timp, este un avantaj important și în ceea ce privește proiectele de dezvoltare derulate aici”, a explicat primarul Municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor.

La rândul său, primarul comunei Ozun, Bordás Enikő,  a subliniat importanța turistică a comunei și a celor șase sate aparținătoare. „Cele aproape 40 de conace din Bicfalău, conacele din Ozun, Sântionlunca, Lisnău, precum și peisajul unic din Măgheruș dau o valoare adăugată comunei. A fost important pentru noi să primim statutul de stațiune turistică de interes local, pentru că ne oferă un avantaj la proiectele pe care dorim să le inițiem”, a precizat edilul comunei.

În România sunt, în total, 54 de stațiuni turistice de interes național, între care două se află în Județul Covasna: orașul Covasna și stațiunea Bálványos. Alte 147 de stațiuni sunt de interes local, iar județul nostru este reprezentat și pe această listă, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze pentru a ne angaja în noi și noi proiecte de dezvoltare locală și regională.

 

Noutăți