Sunteți aici: » Știri » Transylvanian BBQ Festival va fi o sărbătoare a comunității

Transylvanian BBQ Festival va fi o sărbătoare a comunității

Joi, 16 mai 2019

Street food, specialități gastronomice, activități pentru copii, live cooking, trăsuri trase de cai, concerte, într-un cuvânt, o adevărată sărbătoare comunitară îi așteaptă pe vizitatori la sfârșitul săptămânii, în curtea castelului Mikó din Olteni, în cadrul Transylvanian BBQ Festival.

 

Street food, specialități gastronomice, activități pentru copii, live cooking, trăsuri trase de cai, concerte, într-un cuvânt, o adevărată sărbătoare comunitară îi așteaptă pe vizitatori la sfârșitul săptămânii, în curtea castelului Mikó din Olteni, în cadrul Transylvanian BBQ Festival.

Festivalul oferă programe pline de conținut și de calitate pentru copii, tineri și adulți, într-un mediu unic și stilat, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, în cadrul conferinței de presă care a avut loc joi, la Biroul de Informare Turistică din Sfântu Gheorghe, adăugând următoarele: „Pregătirile pentru desfășurarea evenimentului sunt în toi. Concursul care urmărește promovarea culturii gastronomice autentice americane și care câștigă teren tot mai mare teren în toată Europa, oferă un bun prilej pentru ca să îndreptăm atenția fanilor barbecue-ului către județul nostru și să atragem cât mai mulți turiști în regiune și, bineînțeles, să oferim locuitorilor multiple posibilități de destindere. Competiția reprezintă o mare provocare pentru echipe, oferind în același timp o bună ocazie pentru a socializa, a face schimb de experiență și pentru a învăța, deoarece printre echipele înscrise în concurs există participanți cu rutină, dar și  mai puțin experimentați”.

Festivalul își deschide porțile vineri, începând cu ora 15. Lucrările pregătitoare, amenajările de teren au luat sfârșit, gazdele sunt pregătite pentru primirea oaspeților, a anunțat primarul comunei Bodoc, Fodor István, subliniind că este un prilej de bucurie faptul că localitatea Olteni din comuna Bodoc găzduiește acest eveniment.

Reprezentanta Kansas City Barbecue Society (KCBS) Petra Rebenstorf, care a participat, în calitate de membru al juriului, și la evenimentul de anul trecut, este bucuroasă să răspundă și anul acesta solicitării de a evalua prestația celor 17 echipe participante la concurs. Pe tot parcursul concursului, specialistul va lua măsuri la fața locului pentru ca concursul să se desfășoare conform regulamentului KCBS. Preparatele vor fi evaluate pe baza mai multor criterii stricte, printre care aspectul, aroma și moliciunea în categoriile Pui (chicken), Coaste de porc (pork ribs), Spată de porc (pulled pork), Piept de vită (brisket) și

Mystery box. Competiția va lua startul sâmbătă, ora 17, iar festivitatea de acordare a premiilor va avea loc duminică, tot de la ora 17.

Matt Barber, reprezentantul echipei americane Hot Wachula’s, s-a remarcat la concursurile barbecue organizate în mai multe țări ale lumii, dar nu a concurat niciodată în curtea unui castel. Potrivit acestuia, este o onoare pentru el faptul că poate concura într-o astfel de locație istorică deosebită. Matt care vine din Florida este singurul membru al echipei sale, pentru că crede că, astfel, responsabilitatea îi revine unui singur om și vina îi va aparține dacă face vreo greșeală în timpul concursului. În ciuda acestui fapt, el crede că barbecue-ul pune în mișcare și unește familii și comunități.

Merită făcută o vizită la acest festival, deoarece organizatorii vor oferi curiozități culinare precum mâncărurile autentice americane și secuiești, precum și o sesiune de live cooking cu chef Radu Zărnescu, bineînțeles, cei interesați vor putea gusta din aceste delicatese, precum și din preparatele realizate de echipele concurente, după jurizare. Pe tot parcursul zilei, cei mici sunt așteptați cu diferite activități și cu concerte, vor evolua formațiile Mesehetes, Karaván, precum și Új Bojtorján. Adulții se vor putea distra pe muzica formațiilor Republic, Taxi și Zanzibár. Intrarea pentru adulți costă 10 lei, iar copiii până la vârsta de 16 ani beneficiază de intrare gratuită.

Organizatorii asigură loc de parcare pentru peste 500 de autoturisme, sâmbătă și duminică se asigură autobuz începând cu ora 11, la interval de o oră și jumătate, cu stații la berăria din Sfântu Gheorghe și Casa cu Arcade. Biletelul cu valoarea de 4 lei se poate cumpăra în autobuz.

Noutăți