Sunteți aici: » Știri » Ţinutul Secuiesc, în apropiere îndepărtată

Ţinutul Secuiesc, în apropiere îndepărtată

Vineri, 25 martie 2016

Ţinutul Secuiesc a reprezentat o pată de culoare unică în cadrul Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, din Budapesta ce a avut loc în perioada 3–6 martie şi la care au participat un număr de 350 de expozanţi din 28 de ţări.

Ţinutul Secuiesc a reprezentat o pată de culoare unică în cadrul Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, din Budapesta ce a avut loc în perioada 3–6 martie şi la care au participat un număr de 350 de expozanţi din 28 de ţări.

Ţinutul Secuiesc a devenit un oaspete recurent al celei mai mari manifestări turistice a Ungariei. În cadrul târgului de turism ce s-a desfăşurat  la Complexul Expozițional Hungexpo, ni s-a confirmat din nou că regiunea noastră este o destinaţie preferată a celor din ţara mamă, fapt ce s-a reflectat şi în numărul vizitatorilor. În cele patru zile ale evenimentului, cei din Ungaria s-au interesat în mod special de posibilităţile de cazare în zonele rurale, de programe organizate, cazări child-friendly şi de activităţi pentru timpul liber, precum şi de mofete şi tratamente. Multe persoane şi-au manifestat curiozitatea cu privire la evenimentele şi locaţiile culturale, iar Festivalul „O mie de fete secuience” şi pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc au fost evenimente cunoscute şi căutate de turişti.

În opinia directorului executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Dombora Lehel, participarea la această expoziţie de turism este importantă şi pentru că, astfel, au posibilitatea de a identifica şi răspunde nevoilor pieţei. „Ţinutul Secuiesc este ţara apelor minerale, cu o gamă vastă de oportunităţi de tratament, de aceea, la standul nostru, vizitatorilor li s-au oferit spre gustare diferite ape minerale din partea Asociaţiei Aquasic care gestionează băile cu ape minerale. Multe persoane s-au interesat de campinguri construite, ceea ce, din păcate, la noi reprezintă un domeniu neexploatat, în ciuda faptului că există numeroase locaţii adecvate pentru practicarea acestui serviciu. Cele câteva mii de materiale promoţionale şi cataloage cu care turiştii au fost ispitiţi de specialiştii noştri să viziteze Ţinutului Secuiesc, s-au dovedit a fi insuficiente.”

Festivalul Secuiesc care la Budapesta a fost organizat pentru prima dată anul trecut, este aşteptat cu mult interes de locuitorii capitalei. Ediţia din acest an a festivalului va avea loc în luna mai, ocazie cu care vom putea prezenta din nou valorile noastre şi vom putea atrage şi mai mulţi turişti în regiunea noastră.

La ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, judeţul Covasna a fost reprezentat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, judeţul Harghita fiind reprezentat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, zona Odorheiu Secuiesc de Szinfotour, zona Miercurea Ciuc de Biroul de informare turistică Csík-Info, zona Gheorgheni de Primăria Gheorgheni, iar Drumul Apelor Minerale a fost reprezentat de Asociaţia Aquasic.

Noutăți