Sunteți aici: » Știri » The Healing Sources

The Healing Sources

Vineri, 23 ianuarie 2015

Bogăţiile naturale din Trei Scaune, într-o publicaţie engleză: o carte scrisă în limba engleză despre izvoare tămăduitoare promovează regiunea.

Dintre atracţiile turistice ale României, Sophie Benge, a ales să relateze în cartea sa intitulată Healing Sources: Spas and Wellbeing from the Baltic to the Black Sea (în traducere liberă: Izvoarele tămăduitoare: Staţiuni balneoclimaterice şi bunăstare din Marea Baltică până la Marea Neagră), despre cele ale judeţului Covasna. Aceasta este prima publicaţie importantă din străinătate care are ca subiect apele minerale medicinale şi mofetele din regiune.


Echipa compusă din specialişti în turism, fotografi, respectiv scriitori, a efectuat o activitate de colectare de date în 2013, petrecând câteva zile şi în judeţul Covasna în căutarea „izvoarelor tămăduitoare”. Din raportul lor de atunci reiese că turismul medical ar fi una dintre cele mai importante atractivităţi ale judeţului Covasna. Contrar aşteptărilor, echipa a considerat interesante izvoarele de apă minerală mai puțin dezvoltate, băile tradiţionale rămase în stare naturală. În opinia lor, un segment important al vizitatorilor din Europa este atras de punctele de atracţie turistică din Europa de Est tocmai pentru natura sălbatică şi romantică a acestora şi de regiunile ale căror locuitori mai păstrează vie practicile străvechi de medicină populară.


Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a subliniat: „Sprijinim reconstruirea băilor tradiţionale de mai mulţi ani pentru că acestea completează gama oportunităţilor de tratament, alături de centrele care funcţionează în cadrul Asociaţiei Aquasic. Ne bucurăm pentru faptul că specialiştii ne-au confirmat convingerea că aceste băi tradiţionale sunt importante nu numai pentru noi: acestea păstrează şi continuă gândirea tradiţională şi suntem bucuroşi în mod special pentru că plăcerile oferite de acestea le putem împărtăşi şi cu vizitatorii străini. Evident acesta este o cale lungă, însă această prestigioasă publicaţie constituie un punct important al acestui proces.”


Albert Zoltán, manager în turism, cel care a direcţionat atenţia autorilor către judeţul Covasna, a caracterizat cartea astfel: aceasta nu este un ghid turistic, ci este un jurnal de călătorie, iar acest lucru face ca cartea să aibă un caracter personal, să fie o publicaţie incitantă şi de încredere. Volumul îl face pe cititor să înţeleagă puterea holistică a „Mamei Natură” şi indică faptul că în judeţul Covasna există resurse naturale „neotrăvite” şi terapeutica este pătrunsă de misticismul tămăduitorilor.


Cartea a fost editată de Editura Prestel, în limbile engleză şi rusă. Această editură este prezentă în aria limbii engleze (Regatul Unit, Statele Unite ale Americii), în Germania şi Rusia, iar produsele acesteia intră în cele mai mari reţele de distribuţie de internet. Structura cărţii este clară, materialul fotografic este expresiv şi prezintă detalii aparent neînsemnate ca ceapa verde udată cu apa minerală de la Peteni.
În achiziţionarea cărţii vă poate fi de ajutor Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

 

Noutăți