Sunteți aici: » Știri » Ştrandul finalizat, în ciuda faptului că nu s-a dorit realizarea lui

Ştrandul finalizat, în ciuda faptului că nu s-a dorit realizarea lui

Vineri, 4 noiembrie 2011

„În judeţul Covasna, în cadrul programului «Drumul Apelor Minerale« am obţinut o finanţare în valoare totală de 6,5 milioane euro, din care, pentru realizarea ştrandului de la Baraolt au fost alocate 650.000 euro.

 

„În judeţul Covasna, în cadrul programului «Drumul Apelor Minerale« am obţinut o finanţare în valoare totală de 6,5 milioane euro, din care, pentru realizarea ştrandului de la Baraolt au fost alocate 650.000 euro. Cu toate acestea, atitudinea primarului localităţii este îngrijorător, deoarece a refuzat realizarea investiţiei pe motiv că aceasta a fost iniţiativa unui preşedinte de consiliu udemerist. Dacă primarul nu ar fi fost meschin, localnicii ar fi putut face baie încă din această vară” – a spus Tamás Sándor vineri, 4 noiembrie, la festivitatea de inaugurare a ştrandului.

Preşedintele consiliului judeţean a declarat: programul „Drumul Apelor Minerale” a fost iniţiat de predecesorul său, Demeter János. Potrivit preşedintelui consiliului judeţean, în faptul că ştrandul a fost finalizat doar înaintea venirii iernii are un rol semnificativ Nagy István care în calitatea sa de primar nu a facilitat lucrările ce se derulau în oraşul său, mai mult, a pus piedici în mai multe rânduri în calea execuţiei lucrărilor singurului ştrand uşor accesibil pentru localnicii din zona Baraoltului. Tamás Sándor a subliniat: deşi nu s-a putut coopera cu primarul, fracţiunea PCM al consiliului local, împreună cu consilierii UDMR, au contribuit la trecerea temporară a ştrandului în proprietatea consiliului judeţean. Acest lucru a fost necesar deoarece primarul nu a putut acoperi suma aferentă cotei părţi din costul lucrărilor, în schimb, datorită schimbării temporare a proprietarului, lucrările au putut fi finalizate încă în acest an, cu finanţare din bugetul consiliului judeţean.

În momentul de faţă, se fac ultimele retuşuri la ştrandul devenit inutilizabil mai devreme: la anul, un sistem de încălzire solară va asigura temperatura agreabilă a apei, iar cei ce doresc să-şi petreacă timpul în mod agreabil, începând din vara anului viitor, pot folosi, pe lângă piscine, vestiarele şi duşurile nou amenajate.

Cu ocazia festivităţilor de inaugurare a ştrandului Demeter János, vicepreşedintele consiliului judeţean, a declarat: „după părerea mea, în ultimii ani, Baraoltul a stat pe loc, dacă nu a regresat. Toată lumea discută despre faptul că cine şi în ce măsură este vinovat  pentru această chestie, nu există consens la nivelul conducerii oraşului, şi remarcăm o stagnare în toate domeniile. În ceea ce priveşte această investiţie, aceasta este ceva minunat, în ciuda faptului că primarul nu a dorit realizarea ei, dar localnicii din Baraolt, precum şi cei din împrejurimi, au meritat-o.”

„Faptul că vechea groapă de gunoi a dispărut, iar în locul ei s-a realizat un ştrand, arată că se pot obţine rezultate cu acordarea atenţiei cuvenită” – a spus la întrebarea noastră Dimény János, directorul Grupului Şcolar „Baróti Szabó Dávid”.

La festivitatea de inaugurare a ştrandului Nagy István nu a participat.
 

Noutăți