Sprijin financiar considerabil pentru Asociaţia Sepsi SIC
Joi, 29 august 2013Întrunit în şedinţă ordinară, Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat un sprijin financiar suplimentar în valoare de 49 mii lei pentru Asociaţia sportivă Sepsi SIC a cărei echipă de baschet este singura echipă, la nivel naţional, care va participa la competiţia pentru Cupa FIBA. (După cum se ştie 49% din bugetul anual al asociaţiei este asigurat de către Consiliului Judeţean Covasna.)
Întrunit în şedinţă ordinară, Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat un sprijin financiar suplimentar în valoare de 49 mii lei pentru Asociaţia sportivă Sepsi SIC a cărei echipă de baschet este singura echipă, la nivel naţional, care va participa la competiţia pentru Cupa FIBA. (După cum se ştie 49% din bugetul anual al asociaţiei este asigurat de către Consiliului Judeţean Covasna.)
Joi, 29 august, Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat şi hotărârea potrivit căreia se vor instala camere de supraveghere a traficului rutier şi în localităţile Sânzieni şi Tinoasa. Astfel de instalaţii funcţionează deja în localităţile Chichiş, Breţcu, Reci şi Bixad. La şedinţă a participat şi comisarul-şef de poliţie Ion Popa, care a spus că aceste camere uşurează munca poliţiştilor în proporţie de 80 la sută: înregistrările video care permit identificarea cu uşurinţă a persoanelor din autovehicule şi pe timp de noapte, sunt folosite atât pentru depistarea contravenţiilor în traficul rutier, cât şi în cauzele penale mai complicate. La întrebarea cum poate acţiona poliţia împotriva furturilor de pe câmp, Popa a declarat: nici în judeţul Covasna nu există posibilitatea să se organizeze patrule pentru fiecare teren agricol în parte. El a atras totodată atenţia că pentru primăriile unor localităţi există cadrul juridic care permite organizarea patrulelor pentru supravegherea ogoarelor, prin urmare, încurajează autoritățile locale să ia măsurile necesare în această direcție. Primarii pot conta şi pe ajutorul poliţiei şi al jandarmeriei – a mai adăugat Popa.
Proiectul de hotărâre privind inaugurarea depozitului de deşeuri de la Întorsura Buzăului a fost exclus din ordinea de zi, Consiliul Judeţean Covasna va include în proiectul ordinii de zi acest proiect de hotărâre atunci, când valoarea depozitului care urmează să fie ecologizat, va fi stabilită oficial. „Conform legislaţiei relevante în vigoare, nu putem să preluăm ceva despre care nu ştim cât costă. Evident, această problemă va fi clarificată în scurt timp, dar, până atunci, apare întrebarea: cine ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru paza depozitului, aceasta fiind finanţată de executant. Consider că este important să acordăm atenţia cuvenită acestor probleme, deoarece şi acesta face parte din cea mai mare investiţie a judeţului până în prezent, investiţie în cadrul căreia se va construi şi depozitul ecologic de la Leţ, iar acest proiect în valoare de 30 milioane de euro este o mare provocare pentru noi, dar suntem optimişti, în ceea ce priveşte rezultatul final” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.
Consilierii judeţeni au aprobat şi proiectul de hotărâri privind participarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna la concursul de proiecte organizat de o companie internaţională de produse cosmetice, în cadrul programului social intitulat „Proiecte pentru Victimele Violenţei Domestice”. Potrivit directoarei Vas Mária, în caz fericit, peste 15 mii de dolari vor putea fi cheltuiţi pentru consilierea şi asistenţa psihologică a victimelor violenţei domestice. Directoarea instituţiei a anunţat că printre planurile lor este inclusă şi achiziţionarea unor cabine de duş, deoarece, în prezent, în clădirea care găzduieşte femeile abuzate sunt doar duşuri separate de perdele.