S-a inaugurat centrul de tratament
Luni, 3 martie 2014O dată cu inaugurarea centrului de tratament din Vâlcele, localnicii aşteaptă şi reînvierea prestigiului fostei staţiuni. Valoarea investiţiei realizate în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale” este de 792 mii de euro.
O dată cu inaugurarea centrului de tratament din Vâlcele, localnicii aşteaptă şi reînvierea prestigiului fostei staţiuni. Valoarea investiţiei realizate în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale” este de 792 mii de euro.
Kovács László, primarul comunei Vâlcele, în discursul rostit cu ocazia inaugurării centrului de tratament, a evocat istoria staţiunii balneare. Potrivit primarului, nu doar oamenii bătrâni tânjesc după trecut, ci şi tinerii din comună doresc ca Vâlcele să-şi recapete strălucirea de altădată şi să devină din nou un important obiectiv turistic.
Clădirea se aseamănă cu centrele de tratament realizate la Bodoc, Malnaş-Băi, Belin şi Şugaş Băi şi, aşa cum apare în fluturaşul publicitar, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi să se bucure de băi reci de 24 grade şi de băi calde de 35 de grade. La parter există posibilitatea de a face saună, la etaj este amenajată o sală cu aparate fitness, iar iubitorii de jocuri de societate îşi pot încerca norocul începând cu ziua de miercuri.
În cadrul evenimentului de inaugurare, care a avut loc în data de 24 februarie a.c., Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a subliniat: CJ Covasna a alocat din bugetul propriu peste 2 milioane de euro pentru implementarea programului „Drumul Apelor Minerale”, deoarece a preluat sarcina plăţii contribuţiilor de la mai multe localităţi. Preşedintele CJ consideră că „Oportunitățile turistice ale Ținutul Secuiesc se concentrează în principal asupra localităţilor, locaţiilor care dispun de factori naturali terapeutici. Existenţa unui număr mare de mofete, izvoare de ape minerale – ale căror ape sunt recomandate atât pentru cure balneare cât şi pentru cure de băut – creează o caracteristică unică a întregii regiuni. Iar această oportunitate trebuie exploatată. Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aquasic, am găsit soluţia ca aceste centre de tratament să fie în măsură să ofere, cu un personal calificat corespunzător, servicii adecvate activităţii balneo-turistice. Asemenea obiective funcţionează deja la Olteni, Şugaş Băi, Hătuica şi în alte locaţii, iar potrivit reacţiilor primite, numărul celor care solicită acest tip de servicii este în creştere.”
La eveniment a participat şi prefectul Dumitru Marinescu, fostul primar al comunei Vâlcele, care a afirmat că povestea comunei şi a staţiunii este una tristă, dar programul „Drumul Apelor Minerale” aduce speranţa unui viitor mai bun pentru localnici.