Sunteți aici: » Știri » Recunoașterea meritelor elevilor și profesorilor care fac mai mult

Recunoașterea meritelor elevilor și profesorilor care fac mai mult

Miercuri, 6 decembrie 2023

Anul acesta, 467 de elevi și 256 de cadre didactice din Județul Covasna vor primi premii în bani din partea Consiliului Județean Covasna pentru rezultatele deosebite obținute la etapele județene ale concursurilor și competițiilor sportive. Miercuri, 6 decembrie, și-au primit premiile câștigătorii de la Colegiul Székely Mikó și Colegiul Reformat Székely-Mikó, precum și câștigătorii școlilor generale Turóczi Mózes și Petőfi Sándor din Târgu Secuiesc.

Consiliul Județean Covasna a dublat în acest an bugetul programului de talente, ajungând la 200.000 de lei. Programul are drept scop încurajarea și recompensarea elevilor care desfășoară activități extrașcolare remarcabile.

„Județul Covasna este un județ prietenos cu elevii. Considerăm că timpul și energia investite în predare și învățare se răsplătesc, de multe ori, cu beneficii atât la nivel individual, cât și la nivelul comunității. Le acordăm un sprijin deosebit tinerilor care vor să învețe și altceva decât ceea ce este cuprins în programa școlară obligatorie, care muncesc mai mult, care ajung să exceleze. Mulțumirile și recunoașterea meritelor se îndreaptă și către profesorii, care își dedică timpul liber pentru a-și ajuta elevii să devină din ce în ce mai buni. Ținutul Secuiesc are nevoie de astfel de persoane dedicate, care au voința și dorința de a învăța, de a se perfecționa și de a construi." - a subliniat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean.

Acesta a adăugat faptul că, în prezent, calitatea sistemului de educație din țara noastră tinde să se diminueze, motiv pentru care este necesară o luare de măsuri în acest sens. „Calitatea sistemului de educație din România se deteriorează. Vrem să îmbunătățim această situație în județul nostru. Am lansat mai multe programe comune cu autoritățile locale, în special în zonele rurale, pentru a îmbunătăți calitatea vieții, educația și oportunitățile de petrecere a timpului liber pentru copii și tineri”, a precizat Tamás Sándor.

Consiliul Județean a lansat programul de sprijinire a talentelor în anul 2019, la inițiativa Inspectoratului Școlar. Felicitându-i pe elevi și pe profesori, Kiss Imre, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Covasna, a declarat că recunoașterea de către comunitate a rezultatelor obținute este una dintre cele mai importante aspecte. „Este o răsplată pentru ceea ce a muncit toată lumea, rezultatul unei sârguințe asidue, perseverente, a unei învățări zilnice, care presupune de multe ori renunțarea la distracție. Este pentru a cincea oară când Consiliul Județean acordă premii - anul acesta, în 37 de școli, din fonduri alocate din bugetul propriu", a detaliat inspectorul șef al IȘJ Covasna.

La rândul său, Voloncs Mária-Terézia, directoarea Școlii Generale „Turóczi Mózes”, a exprimat o scurtă opinie care confirmă nevoia de recunoaștere a meritelor și rezultatelor: „Felicit profesorii și elevii câștigători și le doresc binecuvântare și perseverență în activitatea lor viitoare, pentru a obține un succes similar. În calitate de profesor și mamă, știu cât de importantă este recunoașterea", a spus aceasta.

Fejér Gyöngyi, elevă în clasa a X-a la Colegiul Reformat Székely-Mikó, participă în mod regulat la olimpiade. Cel mai recent, a câștigat premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Religie Protestantă. Conform declarațiilor sale, nu banii sunt importanți pentru ea, ci recunoașterea și realizările profesionale, iar astfel de concursuri o ajută să se îndrepte către teologie.

Anul acesta, 360 de elevi și 201 profesori din 37 de școli, precum și 107 elevi/echipe și 55 de profesori din 35 de unități de învățământ, care au obținut premii la competițiile sportive județene, vor fi recompensați pentru rezultatele excelente obținute la etapele județene ale concursurilor pe discipline.

Câștigătorii primului loc la concursurile individuale menționate vor primi 250 de lei, cei de pe locul al doilea, 200, iar cei de pe cel de-al treilea loc, 150 de lei. La sporturile de echipă, vor fi acordate următoarele premii: locul I - 200 de lei; locul al II-lea - 150 de lei; locul al III-lea, 100 de lei.

Săptămâna viitoare, Consiliul Județean Covasna va înmâna premiile în localitățile Covasna, Întorsura Buzăului și Baraolt.

Noutăți