Sunteți aici: » Știri » Recunoaştere pentru activitatea actorilor din domeniul turismului - S-au anunţat detaliile privind Gala Visit Covasna

Recunoaştere pentru activitatea actorilor din domeniul turismului - S-au anunţat detaliile privind Gala Visit Covasna

Marți, 19 februarie 2019

În data de 21 martie 2019, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui Gala Visit Covasna, eveniment în cadrul căruia Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Camera de Comerţ şi Industrie Covasna vor premia actorii din domeniul turismului din judeţ. Începând de 19 februarie şi până în data de 4 martie 2019, pe site-ul www.gala.visitcovasna.com, oricine poate să-și înscrie favoritul în una dintre cele 18 categorii.

În data de 21 martie 2019, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui Gala Visit Covasna, eveniment în cadrul căruia Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Camera de Comerţ şi Industrie Covasna vor premia actorii din domeniul turismului din judeţ. Începând de 19 februarie şi până în data de 4 martie 2019, pe site-ul www.gala.visitcovasna.com, oricine poate să-și înscrie favoritul în una dintre cele 18 categorii.

Scopul evenimentului, care se va desfăşura în Sala de conferinţe a Hotelului Fidelitas din Sfântu Gheorghe, este premierea actorilor din domeniul turismului din judeţul Covasna, a prestatorilor de servicii turistice, respectiv a persoanelor care activează într-una din sectoarele turismului, apreciind astfel munca lor depusă pentru creşterea atractivităţii turistice a regiunii şi a calităţii serviciilor turistice.

„Am dori ca evenimentul să devină o tradiţie şi dorim ca cei care activează în domeniul turismului să formeze o comunitate puternică. La iniţiativa autorităţilor judeţene, începând din acest an, dorim să acordăm o atenţie specială acestui subiect” – a subliniat vicepreşedintele CJ Covasna, Grüman Róbert, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc marţi. Acesta a mai spus că turismul are efecte pozitive și asupra economiei județului. Investițiile în infrastructură contribuie semnificativ la atragerea turiştilor, un rol important în acest sens vor avea Autostrada A1, aflat în curs de realizare, şi Aeroportul de la Ghimbav, obiective care în viitor vor contribui semnificativ la creşterea fluxului de turiști.

Prezentând datele statistice din anul trecut, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András György, a spus că cele 300 de firme, respectiv cele 100 de persoane fizice cu autorizaţie individuală care activează în domeniul turismului au realizat o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro. „De mai mulţi ani analizăm împreună cu autorităţile judeţene şi cu asociaţia turistică posibilităţile de dezvoltare ale turismului şi ale economiei covăsnene, precum şi a punerii în aplicare a Strategiei de dezvoltare a judeţului Covasna, Planul Potsa. Rezultatele sunt încurajante, motiv pentru care punem un accent semnificativ pe turism şi acordăm atenţie deosebită ca lucrătorii din acest sector să beneficieze de sprijin. Gala constituie o bună oportunitate în acest sens, eveniment care sper că va deveni o sărbătoare din ce în ce mai mare în fiecare an” – a mai spus Edler.

László Endre, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, a precizat că un rol semnificativ în creşterea numărului turiştilor şi al înnoptărilor îl au vocherele de vacanţă folosite în regiune. Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Agenţiilor de Turism, în 2018, în România s-au emis vochere de vacanţă în valoare de 250 milioane euro, aceasta fiind o sumă de 9 ori mai mare decât cea din 2017. „Am crezut în forţa voucherelor de vacanţă, deoacere au generat un impact semnificativ asupra turismului intern.” Legat de Gală, acesta a precizat că pentru a obţine o evoluţie calitativă, trebuie recompensaţi şi trebuie evidenţiaţi acele persoane care contribuie la funcţionarea calitativă a turismului. De asemenea, este importantă evidenţierea acelor eroi care lucrează în spatele culiselor şi pe care nu îi vedem.

Covasna este cel mai vizitat oraş din judeţ. În cadrul evenimentului, primarul oraşului Covasna, Gyerő József, a vorbit despre impactul acestui fapt. Acesta a spus că se schimbă atât cerinţele turiştilor cât şi calitatea serviciilor. Primăria, în calitate de autoritate publică locală, își asumă un rol important în această privinţă, încearcă să se adapteze cerinţelor, pe teritoriul oraşului au realizat investiţii infrastructurale finanţate cu fonduri nerambursabile şi din bugetul local. Totodată au fost începute mai multe investiţii private noi, şi în curând se va deschide un nou hotel de 4*.

Câştigătorii fiecărei categorii vor fi desemnaţi prin votul publicului şi de un juriu compus din nouă membri. Votarea se va desfăşura pe site-ul evenimentului, după închiderea înscrierilor, în perioada 5-17 martie. Câştigătorii vor fi premiaţi joi, 21 martie, în cadrul Galei Visit Covasna, eveniment ce se va desfăşura începând cu ora 17, la Sala de conferinţe a Hotelului Fidelitas din Sfântu Gheorghe.

Noutăți