Sunteți aici: » Știri » Reabilitarea spitalului judeţean, finalizată în proporţie de 90%

Reabilitarea spitalului judeţean, finalizată în proporţie de 90%

Luni, 11 ianuarie 2016

Proiectele finanţate din fonduri europene ale a căror dată de finalizare era 31 decembrie 2015, trebuie finalizate până la data de 30 iunie 2016.

Proiectele finanţate din fonduri europene ale a căror dată de finalizare era 31 decembrie 2015, trebuie finalizate până la data de 30 iunie 2016.

În cadrul şedinţei extraordinare a forului judeţean ce a avut loc joi, 17 decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat: „Lucrările de reabilitare a Spitalului  Judeţean de Urgenţă «Dr. Fogolyán Kristóf» se desfăşoară într-un ritm intens, până la sfârşitul anului acestea vor fi finalizate în proporţie de 90 la sută. Ar fi fost extrem de neplăcut dacă nu am putea depune cererea de rambursare pentru acest proiect, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 60,8 milioane lei, din care 27 milioane lei sunt alocate pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a instituţiei. Există multe dificultăţi peste tot în ţară, dar, în ciuda întârzierii, lucrările progresează într-un ritm bun în judeţul Covasna. Uşoara întârziere a lucrărilor nu s-a produs din vina contractantului, ci se datorează mai degrabă condiţiilor controversate impuse de legislaţie. În ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, este important că reabilitarea spitalului va fi finalizată cu siguranţă în următoarele şase luni.”

În prezent, lucrările de reabilitare se desfăşoară pe mai multe fronturi: echipamentele şi aparatele medicale au fost predate în totalitate, iar cele care sunt destinate clădirilor reabilitate, au fost deja instalate şi puse în funcţiune. Instalarea noilor echipamente se desfăşoară în paralel cu reabilitarea clădirilor, iar clădirea cea nouă va fi dotată nu numai cu aparatură, ci şi cu paturi noi şi alte obiecte menite să asigure confortul pacienţilor.

Consilierii judeţean au aprobat toate proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi.

Noutăți