Proiectele de modernizare a judeţului continuă cu sprijinul Ministerului Dezvoltării
Vineri, 4 august 2023Ministrul Adrian Veştea s-a aflat într-o vizită de lucru la Sfântu Gheorghe
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veştea, s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în județul Covasna, unde a avut şi o întâlnire cu primarii localităților din județ.
În prima parte a vizitei, ministrul s-a deplasat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, şi de primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, la locaţia noului Spital de Pneumologie care se construieşte cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, dar şi în zona Arenei Sepsi, unde Primăria doreşte construirea unui patinoar acoperit modern tot cu sprijinul CNI.
„Mulţumim domnului ministru că a acceptat invitaţia noastră la o vizită de lucru. Sunt trei probleme pe care dorim să le discutăm cu domnul ministru. Probleme de structură, cum este ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind reforma administraţiei publice, probleme majore legate de viitoarea autostradă Braşov – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Bacău, care este o problemă comună a noastră, a regiunii, şi desigur probleme cotidiene cu care se lovesc autorităţile publice locale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.
La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a spus că România are mare noroc că la Dezvoltare după un ministru cum a fost Cseke Attila a venit un ministru cum e Adrian Ioan Veştea. „Cred că e un lucru foarte important, pentru că vorbim de continuitate de proiecte, vorbim de felul în care se raportează acest minister la administraţiile publice locale şi judeţene şi sunt convins că vom reuşi să continuăm acele proiecte care au fost începute. Pentru Sfântu Gheorghe un proiect foarte important, pentru care solicităm sprijinul domnului ministru, este construcţia acestui patinoar care va cuprinde şi un centru medical, care este acum în licitaţie la CNI. Sperăm ca anul viitor să începem construcţia acestei săli”, a spus Antal Árpád.
Ministrul Adrian Ioan Veştea a declarat că mereu a avut o relaţie bună cu autorităţile publice din judeţul Covasna, cu care a gândit proiecte comune integrate din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, funcţie pe care a ocupat-o până de curând.
„Ne-am dorit întotdeauna ca întreaga regiune să se dezvolte armonios, şi din acest motiv am trecut peste barierele create de graniţele dintre judeţe şi am încercat să identificăm oportunităţi şi proiecte de dezvoltare pentru fiecare regiune. În calitate de ministru al Dezvoltării am încercat să păstrez acest ritm alert, astfel încerc să aflu cât mai multe informaţii de la faţa locului. Ceea ce vreau să vă asigur este că sunt un om de construcţie. N-o să existe niciodată intenţia de a bloca proiecte, de a crea priorităţi care să nu aibă o logică, sunt aici pentru a veni în sprijinul administraţiei publice locale”, a declarat ministrul Adrian Veştea.
Noul Spital de Pneumologie care se construieşte în curtea Spitalului Judeţean cu finanţare asigurată de către Ministerul Dezvoltării prin CNI va avea o suprafaţă desfăşurată de 2.400 mp, urmând să fie primul spital pentru această specializare din judeţ. Unitatea medicală va avea o capacitate de spitalizare de 34 de paturi şi va cuprinde o policlinică şi un dispensar de specialitate.
În ceea ce priveşte noul patinoar acoperit care va fi construit lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, licitaţia pentru proiectarea şi construirea acestui obiectiv se va încheia săptămâna viitoare, urmând ca lucrările să poată fi începute în cursul anului viitor.
Investiția va fi realizată prin CNI, noul patinoar urmând să aibă o capacitate de peste 2.000 de locuri, o pistă de gheață artificială de 60 x 30 m, conform cerințelor Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, permițând organizarea unor competiții internaționale. Facilitatea va dispune și de un centru medical modern și diverse clinici specializate, unde bolile sistemului muscular, accidentele și leziunile sportive vor putea fi tratate de către specialiști.
De asemenea, tot prin CNI se desfăşoară şi proiectul de realizare a unui Centru de formare profesională în domeniul balneoturismului şi turismului wellness, în locul fostelor active turistice din Malnaș-Băi, care se află în patrimoniul Consiliului Județean. Pentru acest obiectiv a fost semnat deja contractul de proiectare și execuție.