Sunteți aici: » Știri » Programul de finanțare StartUp Now dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Centru

Programul de finanțare StartUp Now dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Centru

Joi, 8 februarie 2018

Cel mai flexibil program de finanțare din fonduri europene nerambursabile, StartUp Now-Regiunea Centru dă startul oficial înscrierilor în programul de finanțare și formare antreprenorială, care va ajuta 400 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale și să își consolideze un plan de afaceri viabil, acordând și finanțare de 40.000 euro pentru cei mai buni 40 dintre aceștia

Cel mai flexibil program de finanțare din fonduri europene nerambursabile, StartUp Now-Regiunea Centru dă startul oficial înscrierilor în programul de finanțare și formare antreprenorială, care va ajuta 400 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale și să își consolideze un plan de afaceri viabil, acordând și finanțare de 40.000 euro pentru cei mai buni 40 dintre aceștia. Evenimentul va avea loc în cadrul conferinței de lansare a programului la Sfântu Gheorghe, pe data de 13 februarie 2018 în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Covasna, începând cu ora 13.30. Înscrierea în program și formarea pe toată durata proiectului sunt GRATUITE.

      Programul evenimentului:

14:00 - 14:25 Deschidere oficială:

Tamás Sándor - președinte CJ Covasna

Grüman Róbert - vicepreședinte CJ Covasna

Edler András- György - președinte Camera de Comerț și Industrie Covasna

Vajda Lajos - director general Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna

Rácz Attila - vicepreședinte IT Plus Cluster 

14:25 - 14:45 StartUp-uri de succes în județul Covasna

Szakács Enikő - Transylwanderer

Ignácz Szabolcs – DroneMob

14:45 - 15:15 StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru regiunea Centru

Rodica Lupu - CEO Loop Operations

 Cine se poate înscrie în program?

În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toți cei care vor să inoveze, care au curajul și determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenți, șomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent  un loc de muncă, dar chiar și antreprenori, cu condiția ca aceștia să nu dețină capital majoritar într-o altă companie.

Cei interesați se pot înscrie accesând următorul link:                                                               

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchalKKrvHOKm_C8iIPIgYIMe0su_TOIkYXxZQXPyBqveerqw/viewform

       Care sunt punctele forte al programului?

 Două dintre punctele forte: cel mai important aspect al finanțării este faptul că banii vin sub formă de subvenție. Acest lucru înseamnă că tinerii antreprenori vor putea beneficia de o plajă largă de cheltuieli eligibile, iar banii vor veni în două tranșe, una de 75% din valoarea proiectului, iar cea de-a doua va fi de 25%. Prima tranșă va fi livrată la înființarea firmei, ceea ce înseamnă că antreprenorul nu va fi nevoit să finanțeze afacerea din fonduri proprii. Al doilea punct forte este programul de preincubare, care presupune o formare antreprenorială de înaltă ținută, dar și mentorat pentru dezvoltarea unui plan de afaceri viabil. Prin intermediul incubatorului, inclusiv persoanele care nu vor obține finanțarea vor putea să primească în continuare sprijin pentru identificarea de surse alternative și pentru demararea afacerii.

       Care sunt partenerii programului?

Consiliul Județean Covasna și firma de consultanță Loop Operations.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe adresa: startupnowpocu@gmail.com.

Noutăți