Sunteți aici: » Știri » Pregătiți pentru iarnă.

Pregătiți pentru iarnă.

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Întreținerea drumurilor județene va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna. În lunile de iarnă, Societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele, atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru.

SC Drumuri și Poduri SA Covasna are o experiență de mai mulți ani în întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. Așa cum nu am avut probleme în anii precedenți, sperăm că nici anul acesta nu vor fi dificultăți pe drumurile județene. Conform contractului încheiat pentru perioada 2 noiembrie 2021și 31 martie 2022, valoarea estimată a serviciilor de întreținere pe timp de iarnă este de 7 376 521 milioane lei, Societatea asigurând deszăpezire pentru 244km de drum județean. Angajații SC Drumuri și Poduri SA Covasna efectuează inspecții ale drumurilor județene dimineața, între orele 3 și 7, și intervin unde este nevoie, curăță suprafața drumului, împrăștie nisip și material antiderapant” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În lunile de iarnă, în județul Covasna există un singur tronson de drum județean închis. În acest sens, atragem atenția conducătorilor auto că, în perioada noiembrie-martie, circulația este interzisă pe tronsonul DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, fiind vorba de pasul Vadas.
Pentru cei aflaţi în dificultate, este funcțional un număr de dispecerat, astfel, problemele pot fi imediat semnalate la numărul de telefon: 0744 486 294.

Noutăți