Sunteți aici: » Despre judeţ » Localităţile judeţului » Micfalău

Micfalău

Marți, 12 ianuarie 2010

Din apele minerale din Micfalău se pot face clătite, datorită conţinutului bogat în bicarbonat. În localitatea cunoscută şi datorită carierei de piatră în trecut funcţiona şi o fabrică de sticlă.

Ştiaţi că la Micfalău chiar şi bicicliştii au monument? Monumentul a fost ridicat în memoria acelor biciclişti care pe timpul dictaturii, sub conducerea profesorului Fejér Ákos au ajuns la Rodosto (Techiradag, Turcia). Este o comună pe valea Oltului. Numele localităţii vine de la familia de conţi Mikó care deţineau în proprietate întreaga zonă. Vechiul atelier de sticlărie a fost amplasat aici, datorită pădurilor întinse de fag.

Atracţii turistice:

  • Biserica romano-catolică (1826-1832).
  • Monumentul eroilor din faţa Primăriei localităţii.
  • Monumentul bicicliştilor. Monumentul a fost ridicat în memoria acelor biciclişti care pe timpul dictaturii, sub conducerea profesorului Fejér Ákos au ajuns la Rodosto (Techiradag, Turcia).
  • Biserica ortodoxă. În interiorul acesteia pot fi admirate picturi murale specifice bisericilor în stil bizantin.

O curiozitate locală sunt izvoarele acide utilizate şi ca ape cu proprietăţi curative. Apa minerală sărată (Sósborvíz) este atât de bogată în bicarbonat încât gospodinele din localitate o utilizează la dospirea cozonacului.

Primar: Demeter Ferenc
Tel/fax: +40-267-344465
Cod postal: 527115
Populaţie: 1876 (2004)
Suprafaţă: 35,58 km2
Atestare: 1763

Noutăți