Sunteți aici: » Știri » Mai mulţi bani pentru programele de asistenţă socială

Mai mulţi bani pentru programele de asistenţă socială

Marți, 9 aprilie 2013

În 2013, numărul organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Covasna care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor sociale se ridică la şase structuri. Semnarea contractelor a avut loc miercuri, 9 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna.

În 2013, numărul organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Covasna care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor sociale se ridică la şase structuri. Semnarea contractelor a avut loc miercuri, 9 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat semnării contractelor, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a spus: „Există unele activităţi în sfera socială pe care administraţia publică locale nu le poate asuma pe deplin. Împreună cu sfera civilă şi bisericile, am găsit modul pentru sprijinirea diferitelor activităţi. Anul acesta, sistemul a fost extins, am asigurat sprijin financiar pentru fiecare solicitant, şi sunt bucuros să vă anunţ că şi valoarea finanţărilor a crescut, comparativ cu anul trecut.” Totodată, el a subliniat faptul că Fundaţia „Sfântul Francisc” din Deva, condusă de preotul catolic Böjte Csaba, a înfiinţat cinci cămine în judeţul Covasna, şi anume: la Covasna, Estelnic, Sânzieni, Bixad, precum şi la Arcuş. Anul viitor, activitatea fundaţiei va fi sprijinită într-o măsură mai mare, până atunci, fiecare organizaţie va dobândi acreditarea necesară obţinerii sprijinului financiar.

Directoarea Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Vass Mária, a vorbit despre faptul că instituţia administrează fondul pentru asistenţă socială din anul 2007. Cu ocazia publicării concursurilor de proiecte instituţia are în vedere acele servicii care lipsesc din activităţile de îngrijire ale direcţiei sau care au un caracter preventiv. Din 2007, fondul a fost într-o creştere permanentă, anul acesta, suma alocată pentru aceste activităţi fiind de 270.000 lei.
Activitatea organizaţiilor civile constă în mare parte în servicii de îngrijire la domiciliu, îngrijirea tinerilor cu handicap şi asigurarea funcţionării centrelor de zi. În acest an, solicitanţilor li s-a repartizat următoarele sume: Asociaţia Creştină Diakonia 109.000 lei, Caritas 85.000 lei, Asociaţia Háromszéki MÁRA 20.000 lei, Crucea Roşie 9000 lei, Fundaţia „Sfântul Francisc” din Deva 30.000 lei, Asociaţia Casa Laura 17.000 lei.

 

Noutăți