La Aita Mare se va construi un pod nou
Vineri, 17 ianuarie 2014Podul care se va construi în locul celui vechi de la Aita Mare, vehiculat deseori în media, va costa 3 milioane lei.
Podul care se va construi în locul celui vechi de la Aita Mare, vehiculat deseori în media, va costa 3 milioane lei.
După cum se ştie, în 2013, Consiliul Judeţean Covasna a decis să contracteze un împrumut pentru realizarea mai multor lucrări urgente pe teritoriul judeţului. Printre acestea, autorităţile judeţene au acordat prioritate construirii podului de peste Olt care leagă localităţile Aita Mare şi Apaţa, deoarece, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor „am vrut să reparăm acest pod de mai mult timp. Am primit nenumărate promisiuni de la Bucureşti care au rămas doar vorbe. A sosit timpul să rezolvăm problema chiar dacă aceasta reprezintă un efort material substanţial. Nu este normal să se circule zi de zi pe un pod aflat în stare dezastruoasă, închis şi care pune în pericol viaţa oamenilor. Cunoaştem faptul că acest pod este deosebit de important pentru locuitorii comunei, de aceea vrem să demarăm lucrările cât mai repede.”
În cadrul şedinţei consiliului s-a discutat şi despre investiţia de la Reci a firmei Holzindustrie Schweighofer. Luând cuvântul, Tamás Sándor a precizat următoarele: „Nu există nici o cerinţă legală nerespectată de investitorul străin. Pentru ridicarea uzinei este nevoie de peste 40 de autorizaţii, iar Schweighofer le-a obţinut pe toate. Investiţia este agreată şi de localnici, toată lumea își amintește că, în vara anului trecut, la audierea publică organizată pe această temă, localnicii din Reci au ridicat o singură problemă, şi anume: când se pot prezenta pentru angajare? Judeţul are mare nevoie de noi locuri de muncă, iar dacă am fi refuzat eliberarea autorizaţiei de construire pe unele motive inventate, firma ar fi obţinut dreptatea pe cale legală şi, în plus, am fi privat oamenii care doresc să pună o pâine pe masa familiilor lor, de dreptul de a munci.”
În cadrul şedinţei extraordinare s-au luat decizii necesare pentru elaborarea bugetelor locale. Tamás Sándor a vorbit şi despre faptul că, la fel ca în anii precedenţi, beneficiază de un sprijin financiar substanţial pentru achitarea cotei părţi la proiecte acele localităţi care derulează proiecte în valoare de peste 1 milion de euro, precum şi cele care, conform legislaţiei în vigoare, ar fi trebuit să se gospodărească cu suma de 150 mii lei.