Sunteți aici: » Despre judeţ » Localităţile judeţului » Imeni

Imeni

Joi, 20 mai 2010

Aşezământul se află între Cătălina şi Zăbala pe malul stâng al Râului Negru. Prin partea vestică a satului trece calea ferată din regiunea superioară a ţinutului Trei Scaune. Numele satului provine din numele familiei Imecs, această familie având a tradiţie lungă pe aceste meleaguri.
În centrul satului există casa cu numărul 59, unde vizitatorii pot vedea o intrare de dimensiuni impresionante, care ne trimit cu gândul la existenţa unei interiori mari. Pe acest teren se află Conacul Cserey construit în secolul al XVIII-lea, care astăzi găzduieşte şcoala, grădiniţa şi cabinetul medical al satului. Pe faţada dinspre sud este plasată o tablă memorială în amintirea doamnei Cserey Jánosné Zathureczky Emilia,această mare doamnă a istoriei regiunii Trei Scaune fiind autoarea unei impresionante colecţiuni, care este considerată baza materialului ce astăzi se află la Muzeul Naţional Secuiesc.
Biserica congregaţiei catolice a fost ridicată între 1805-1808, pelerinajul se ţine pe data de 8 septembrie. Biserica congregaţiei reformate puţine la număr datează din 1954.


 

Noutăți