Sunteți aici: » Știri » Drum expres: Sfântu Gheorghe-Braşov

Drum expres: Sfântu Gheorghe-Braşov

Marți, 24 decembrie 2013

În ultima şedinţă ordinară a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat asocierea judeţului Covasna cu judeţul Braşov, municipiul Braşov şi municipiul Sfântu Gheorghe în vederea realizării în comun a drumului expres Sfântu Gheorghe-Braşov, în cadrul unui program finanţat din fonduri UE.

În ultima şedinţă ordinară a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat asocierea judeţului Covasna cu judeţul Braşov, municipiul Braşov şi municipiul Sfântu Gheorghe în vederea realizării în comun a drumului expres Sfântu Gheorghe–Braşov, în cadrul unui program finanţat din fonduri UE.

„Interesele noastre sunt comune cu cele ale judeţului Braşov: vrem ca din Sfântu Gheorghe să se ajungă fără dificultăţi la aeroportul internaţional de la Ghimbav. Acesta este motivul pentru care a fost propusă asocierea celor patru unităţi administrativ-teritoriale. Credem că, în următorul ciclu bugetar al Uniunii Europene, investiţiile de acest gen vor fi considerate obiective prioritare, iar noi ne pregătim pentru acest sezon. În judeţul Covasna, lucrările de investiţii vizează localităţile Sfântu Gheorghe, Ilieni şi Doboli de Jos. Fiindcă este vorba de un drum expres, trebuie să menţionez că acesta va ocoli localităţile. În judeţul Covasna, această investiţie vizează 11 km de drumuri judeţene, la care se adaugă şoseaua de centură a municipiului Sfântu Gheorghe” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului judeţean Covasna.
Autorităţile publice locale poartă negocieri legate de această investiţie de o bună perioadă, deoarece aeroportul care se construieşte la Ghimbav este un obiectiv important şi din punctul de vedere al covăsnenilor. Potrivit preşedintelui CJ, nu este un aspect neglijabil nici faptul că autorităţile locale ar fi dorit să schimbe de câtva timp starea drumului judeţean 112, drum ce face legătura între Sfântu Gheorghe şi Doboli de Jos, dar cu toate că au avut promisiuni din partea mai multor miniştri, „reabilitarea drumului, din păcate, nu s-a efectuat. Acum am găsit o soluţie şi pentru această problemă” – a spus Tamás Sándor.

Preşedintele CJ Covasna a mai relatat că, pe baza măsurătorilor efectuate în 2010, pe această porţiune de drum au circulat în medie în fiecare zi 1957 de autovehicule, iar potrivit estimărilor, această cifră s-ar putea dubla până în 2020.

La şedinţa consiliului judeţean a participat şi comisarul şef Ion Popa, şeful Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, care a informat plenul asupra incidentului de la Belin. După cum se ştie, la Belin a avut loc un incident între primarul comunei, Sikó Imre, şi reprezentanţii postului local de poliţie. Potrivit şefului IJP Covasna, cele întâmplate sunt regretabile, iar acum este sarcina justiţiei să afle tot ceea ce s-a întâmplat. Tamás Sándor a spus că s-a adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, precum şi ministrului Afacerilor Interne, cerându-le efectuarea unei anchete ample şi aprofundate care să elucideze nu doar incidentul, ci şi situaţia anterioară producerii evenimentului.


Plenul Consiliului Judeţean Covasna a aprobat toate proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi.

 

Noutăți