Covasna, tărâmul de dincolo de stress - Experienţele bloggerilor bucureşteni în judeţul Covasna
Joi, 14 septembrie 2017În perioada 10-13 septembrie, nouă bloggeri din Bucureşti, care au sosit în regiune la invitaţia Asociaţiei de Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, au avut parte de o experienţă de neuitat pe parcursul şederii în judeţul nostru
În perioada 10-13 septembrie, nouă bloggeri din Bucureşti, care au sosit în regiune la invitaţia Asociaţiei de Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, au avut parte de o experienţă de neuitat pe parcursul şederii în judeţul nostru.
Cu această ocazie, autorii blogurilor de stil de viaţă, modă şi călătorie au vizitat atracţii turistice din zona Trei Scaune de Sus. Au vizitat Centrul de tratament balnear din Hătuica, unde au încercat băile şi mofetele, iar la Muzeul Haszmann Pál din Cernat au învăţat să sculpteze în lemn şi să realizeze obiecte din fetru, la Malomkert din Cernat au învăţat să prepare „kürtőskalács” şi au învăţat să decoreze turtă dulce în atelierul familiei Szántó din Târgu Secuiesc. Plimbarea făcută în oraşul curţilor interioare a fost un program interesant, dar şi experienţa oferită de Muzeul Breslelor a fost una deosebită. Zona Balvanyos a fost unul dintre obiectivele excursiei, dar invitaţii au vizitat şi lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohos.
Conform celor afirmate de directorul Asociaţiei de Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Jánó Szabolcs, se lucrează pentru a prezenta bloggerilor şi jurnaliştilor bucureşteni cât mai multe feţe ale judeţului Covasna. „Le asigurăm un program interactiv variat care oferă experienţe unice şi care relevă valorile zonei. Bloggerii care ne-au vizitat în aceste zile au fost cazaţi la Castelul Mikes din Zăbala şi au putut urmări îndeaproape regele pădurilor, din observatorul de urşi din această zonă. Considerăm important să nu prezentăm doar specificităţile ungureşti, din acest motiv i-am invitat pe bloggeri la Muzeul Carpaţilor Orientali şi la Prima Şcoală Românească pentru o călătorie în trecut. La Prima Şcoală Românească aceştia au fost au avut ocazia să încerce scrierea cu pană şi modul în care se pot forma litere cu penele de păsări îmbibate în cerneală” – a spus directorul asociaţiei.
Bloggeriţa Cristina Stănciulescu (www.cristinastanciulescu.ro) povesteşte următoarele despre experienţele ei din timpul infotripului: „Tărâmul de dincolo de stress. Este locul în care am regăsit Timpul. Aici nu mi-a mai scăpat printre degete. Îl recomand tuturor celor care vor să refacă legătura cu natura!”
Adela Baboschi, redactor şef adjunct al site-ului www.andreearaicu.ro, are următoarea părere despre judeţul Covasna: „Într-o reinterpretare personală a celebrului pariu al lui Pascal, aş putea pune rămăşag că frumuseţea acestui loc e încă o dovadă că Dumnezeu, Fiinţa Supremă, oricum îl numim, chiar există. Am petrecut trei zile cu susur de apă în zorii zilei, cu locuri îmbibate de farmecul vremurilor demult apuse, cu frânturi de natură ca în poveşti. E o experinţă de neuitat, una pe care să o trăieşti pe propria piele. O să revin în Covasna şi, cel mai important, o să mă asigur că voi recomanda acest colţ de rai tuturor celor care vor o vacanţă minunată.”
Şi bloggeriţa Irina Markovits (www.stylediary.ro) s-a întors acasă cu experienţe de neuitat: „În cele 3 zile petrecute în Covasna m-am reîntors pe un tărâm al copilăriei şi poveştilor, unde te bucuri de ateliere de turtă dulce la Târgu Secuiesc, de linişte, greieri şi cer plin de stele la Zabola, savurezi mirosul de pâine caldă acum scoasă din cuptor la Malomkert sau te emoţionezi în locuri în care ba treci pe sub o uriaşă poartă sculptată a unei simple case secuiești de acum 300 de ani, ba faci o plimbare nesfârşită pe domeniul splendid restaurat al unuia din zecile de conace elegante de secol XVI aflate în judeţ... Am redescoperit o altă hartă a Covasnei, plină de farmec şi tradiţii păstrate frumos, la mai puţin de 4 ore de Bucureşti!"
La acest infotrip au participat: Adela Baboschi (andreearaicu.ro), Irina Markovits (http://www.stylediary.ro), Cristina Stănciulescu (https://cristinastanciulescu.ro), Sânziana Negru (http://sanziananegru.com), Nicoleta Grigore (fotograf), Ovidiu Muresanu (http://www.ovidiumuresanu.com), Bianca Nuțu http://biancanutu.com), Andrei Rosca (http://roscaandrei.com), Gabriela Simion (https://gabrielasimion.com).