Sunteți aici: » Știri » Consiliul Judeţean a lansat consultarea tinerilor

Consiliul Judeţean a lansat consultarea tinerilor

Miercuri, 21 aprilie 2021

Consultarea online, organizată de Consiliul Județean Covasna, a avut succes în rândul tinerilor, în primele 5 zile de la lansare fiind completată de peste 500 de persoane. Rezultatele chestionarului, adresat tinerilor români și maghiari, vor sta la baza planului de acțiune pentru tineretul covăsnean.

Consiliul Județean Covasna a organizat consultarea după succesul consultărilor din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. Consultarea este adresată mai multor grupe de vârstă, de la tinerii care tocmai termină școala până la cei care sunt prezenți pe piața muncii, sunt părinți tineri etc. Cele 24 de întrebări din chestionar acoperă teme privind educația, locuințe, piața muncii și creșterea copiilor, întemeierea unei familii, conștientizarea privind problemele mediului înconjurător, oportunități recreative, siguranța publică, e-administrație și problematica emigrării.

Obiectivul consultării este de a identifica necesitățile și așteptările tinerilor covăsneni, de a cunoaște care e viziunea tinerilor legată de județ”, a declarat  vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Jakab István Barna, precizând că răspunsurile vor sta la baza elaborării planului de acțiune pentru tineretul covăsnean care va conține o serie de programe dedicate tinerilor. „Eu sunt convins că județul Covasna este un loc unde să crești, să întemeiezi o familie, să-ți faci planuri de viitor. Acum cerem părerea tinerilor să formuleze cum ar dori să fie acest județ, ei fiind cei cu care vom scrie împreună viitorul acestei regiuni. De aceea îi rog pe tinerii covăsneni să răspundă cât mai mulți la chestionar și să promoveze inițiativa noastră” – a mai spus vicepreședintele.

Consultarea online (click aici: https://bit.ly/3gq5HX4) poate fi completată până la 15 mai, chestionarul se poate accesa și pe pagina de Facebook a vicepreședintelui Jakab István Barna. 

 

Noutăți