Sunteți aici: » Știri » Bobocii primesc şi în acest an „Primul ghiozdan“

Bobocii primesc şi în acest an „Primul ghiozdan“

Miercuri, 31 august 2022

Miercuri, 31 august, în cadrul ședinței de început de an școlar, organizată la Liceul Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, unde au participat directorii școlilor din județ, au fost distribuite rechizitele din cadrul programului „Primul Ghiozdan”.

„Consiliul Județean are programe importante prin care susține sistemul de învățământ covăsnean, un astfel de proiect este „Primul Ghiozdan” – a apreciat inspectorul școlar general, Kiss Imre, subliniind că începutul anului școlar nu va fi ușor, deoarece sunt schimbări majore, el fiind totuși încrezător că după un început mai dificil, sistemul de învățământ revine pe drumul cel bun, iar profesorii, elevii și părinții se vor adapta la noua structură.  

„La Consiliul Județean considerăm că familia, comunitatea sunt importante – tocmai de aceea, la nivel județean avem peste 10 programe care susțin comunitățile locale, familiile și tineretul. Vorbim despre modernizarea școlilor și a grădinițelor, construirea de terenuri de joacă, reabilitarea și echiparea bibliotecilor, căminelor culturale, bazelor sportive. Un astfel de program județean este și After-school în cadrul căruia peste 600 de copii rămân la școală după-amiază, primesc o masă caldă și învață lecțiile. Prin programul „Primul Ghiozdan”, inițiat acum 10 ani, am reușit să asigurăm rechizite pentru 21.000 de elevi care au început școala” – a punctat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, precizând că în perioada următoare elevii și profesorii pregătitori vor primi stimulente financiare de la Consiliul Județean Covasna, pentru performanțele obținute la olimpiadele și competițiile sportive școlare de nivel județean. În acest scop, anul acesta Consiliul Județean Covasna a alocat 100.000 lei.

În comuna Comandău, în acest an vor începe clasa pregătitoare patru elevi. Directorul Școlii Generale „Horn Dávid”,  Opra-Béni Béla spune că cei mici sunt încântați de pachetul oferit de Consiliul Județean, iar pentru familiile aflate în dificultate financiară, este un mare ajutor.

Pentru anul școlar care stă să înceapă, se acordă câte un ghiozdan cu obiecte necesare pentru școală unui număr de 1079 de fete și 1069 de băieți - în total 2148 de elevi aflați la început de drum, pentru care Consiliul Județean a alocat 160.000 de lei. Valoarea unui pachet este de 74 de lei.

 

Noutăți