12 noi medici rezidenţi la spitalul judeţean
Miercuri, 21 decembrie 2011Consiliul Judeţean Covasna, întrunit în ultima sa şedinţă ordinară din acest an, a aprobat suplimentarea numărului de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” cu 12 posturi de medici rezidenți, printre care şi un medic oncolog şi un medic pediatru.
Consiliul Judeţean Covasna, întrunit în ultima sa şedinţă ordinară din acest an, a aprobat suplimentarea numărului de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” cu 12 posturi de medici rezidenți, printre care şi un medic oncolog şi un medic pediatru.
Tamás Sándor, preşedintele consiliul judeţean a subliniat: atunci, când medicii angajaţi pe baza hotărârii consiliului îşi termină rezidenţiatul, vor putea solicita deja locuinţă de serviciu. András Nagy Róbert, managerul spitalului a anunţat că vor extinde, în viitorul apropiat, secţia de oncologie, astfel, faptul că s-a aprobat suplimentarea numărului de posturi are o deosebită importanţă. Consilierilor a fost prezentat noul aparat CT (computer tomograf), o investiţie de 13 milioane lei vechi, care potrivit managerului András Nagy Róbert, este cel mai performant aparat de acest gen al regiunii.
Şedinţa de consiliu a fost deschisă cu o suită de colinde a copiilor din Ghidfalău şi Belin Vale, după care a urmat spectacolul celor participanţi la seria de concerte intitulată „Seri albastre”.
La şedinţă au fost aprobate toate punctele de pe ordinea de zi, însă discuţiile s-au aprins puţin când s-a discutat statutul Şcolii Speciale din Olteni. Potrivit legislaţiei în vigoare, instituţia care asigură îngrijirea a 71 de copii trebuie reorganizată la nivel managerial, având în vedere faptul că acele şcoli pot avea personalitate juridică care au peste 100 de elevi. „Cu reorganizarea şcolilor nu se va ştirbi dreptul la educaţie al copiilor, pentru că se reorganizează doar structura administrativă, iar instituţia îşi va continua activitatea în mod neschimbat” – a declarat Tamás Sándor.
Henning László, vicepreşedintele consiliului judeţean a spus că elevii, respectiv cele şase cadre didactice titulare şi cei douăzeci de profesori înlocuitori vor merge la şcoală ca şi până acum, dar postul directorului, al contabilului şi al secretarei va suferi schimbări. Aceste persoane îşi vor primi salariul din altă parte, iar directorul va avea funcţia de director adjunct. Vicepreşedintele a subliniat faptul că, cu această reorganizare se vor înfiinţa opt noi posturi.