Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok

Külkapcsolatok

2010. március 28., vasárnap

Március 27-én zajlott a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban az Európai Régiók Gyűlése által kezdeményezett Beszélsz Európaiul? vetélkedő országos döntője.

2010. március 24., szerda

Heves és Kovászna megyei szakemberek vidékfejlesztési tanácskozása. Háromszéken 2009. októberében alakult meg az első - Erdővidék és Oltfej településeit tömörítő – ALUTUS Leader akciócsoport. A LEADER program vidékfejlesztésre fókuszál és együttműködési folyamatot promovál a helyi szereplők között.

Háromszéki siker az Európa Tanácsánál
2010. március 18., csütörtök

Közel kétszáz ember jelenlétében nyílt meg tegnap Strasbourgban, a Helyi és Regionális Választottak Kongresszusának (CLRA) tavaszi ülésszakán, a Háromszéket bemutató és promováló kiállítás.

Diákönkormányzatok képviselői találkoztak Árkoson
2010. március 3., szerda

Mint régi barátok találkoztak újra a Zala, Sarthe és Kovászna megye fiataljai a hétvégén Árkoson, az Európai Tanulmányi Központban. A három megye fiataljai közti baráti kapcsolat tavaly indult, a Diákönkormányzatok Keletről-Nyugatra projekt keretében –melyet a Fiatalok Lendületben program fínanszíroz - és első állomása egy tíz napos francia tábor volt.

Folytatják a sikeres francia – magyar – háromszéki együttműködést
2010. február 11., csütörtök

"Kell, hogy legyen a Kárpát-medencén túl is egy olyan erős egység, mely az adminisztratív feladatokon túl a szociális, kulturális,ifjúság és sport kérdésekben is az együttgondolkodást szolgálja"- mondta el Tamás Sándor önkormányzati vezető a francia – magyar - háromszéki együttműködés kapcsán tartott veszprémi sajtótájékoztatón.

2009. szeptember 1., kedd

Megyénk külkapcsolati politikájának egyik prioritása a már meglévő kapcsolatrendszer kiszélesítése, az EU tagállamok régióival történő együttműködések élénkítése, a nemzetközi ügyekben történő nyitottság, a külföldi gyakorlat és tapasztalatok megismerése.

2009. szeptember 1., kedd

Kovászna megye igyekszik aktívan bekapcsolódni a nemzetközi szervezetek érdekérvényesítési munkájába. Megyénk képviselve van a strasbourgi székhelyű Európai Helyi és Regionális Választottak Kongresszusában (CLRAE), vezetői szinten jelen vagyunkaz Európai Régiók Közgyűlésének (AER) döntéshozó szerveként működő vezetőtanácsban.

2009. szeptember 1., kedd

A művészet talán azon területek közé tartozik, ahol nincsenek nyelvi és földrajzi akadályok, ahol a műalkotó és a befogadó is egy nyelvet beszél. A 2010-es év a Háromszéki Képzőművészek Éve lesz, melynek jegyében igyekszünk minél több külföldi tárlat és alkotótábor keretében bemutatni a 12 évfordulós művész munkásságát.

2009. szeptember 1., keddMeggyőződésünk, hogy egymás kultúrájának megismertetése, a különböző hagyományok megtapasztalása a mesevilágon keresztül a legjobb kulturális útravaló, amit gyermekeinknek adhatunk.
2009. szeptember 1., kedd

Fontosnak tartjuk az oktatási csereprogramok kidolgozását, a különböző országok fiataljai közötti párbeszéd kialakítását, a szolidaritás fejlesztését.

Hírek