Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » AER Training Academy Árkoson

AER Training Academy Árkoson

2010. május 4., kedd

AZ Európai Régiók Közgyűlése (AER), Kovászna Megye Tanácsa és az Európa Tanulmányi Központ közös szervezésében zajlott Árkoson, április 29 és 30-án az AER Továbbképző Akadémia.

AZ Európai Régiók Közgyűlése (AER), Kovászna Megye Tanácsa és az Európa Tanulmányi Központ közös szervezésében zajlott Árkoson, április 29 és 30-án az AER Továbbképző Akadémia. A workshop fő témája a területi és regionális együttműködések, kiemelten az Európai Területi Együttműködési Csoportosulások (EGTC) és azok gyakorlati tapasztalatainak összegzése, átadása volt.
Az interaktív képzést Stefan BÖRGER, a Steiermarki Regionális Tanács osztályvezetője, Joachim BALDERMANN, Baden-Württemberg Régió brüsseli képviselője és Regine KRAMER, az AER brüsszeli irodájának munkatársa tartotta. Mindkét régió komoly szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a regionális és határon átnyúló együttműködések területén, a Felső Rajna Völgye és az Alpok - Adria - Pannónia térség együttműködési modellje követésre méltó.
Az elkövetkezendő időszakban a területi együttműködések erősödni fognak, de mindez nem cél, hanem eszköz kell legyen a régiók kezében a versenyképesség, a fenntartható környezet, foglalkoztatottság és gazdasági növekedés elérése érdekében  - nyilatkozta Joachim BALDERMANN.
A képzésen a 7-es „Központi” Régiót alkotó megyék szakemberei vettek részt.


Hírek